letrådar till halloweenoutfit

Vem ska jag vara?

Väldigt gult och blått..




Full outfit kommer upp imorgon :)

Zombiespinning

Nu har jag varit jagad av zombies och jagat människor som zombie på spinningcykeln. Instruktörerna var klädda som zombies och så var det skräcklåtar. Det var jobbigt, stod upp tre låtar utan att sitta mellan = jobbigt! Kändes i kroppen att det var ett tag sen jag spinnade. Men skönt var det att få svettas massor och bara köra på så gott som det gick!
MYCKET bra uppladdning för kvällen. har börjat min transformation (men jag är inte skräckig) bilder kommer imorn :)

Rastlös till 1000

Imorse vaknade jag 07,45. Då tyckte kroppen tydligen att det var dags att vakna. Och nu är jag sååå rastlös, haha! Har ätit frulle, läst alla bloggar jag hittat, sett ett avsnitt V.D med Sofia när hon kom från IKSU och nu sitter jag och peppar med lite schysst tränings/festmusik. Blir ju zombiecykel på mindre än en timme - jippi! (just nu är jag så taggad at tjag nästan är nervös. övertagg - jag? Oh yes!)
+ att det är första gången på över en månad som jag kommer spinna. Men det passade ju så bra som uppladdning inför halloweenkvällen :D Hoppas dom hittat nå bra skräckfilmslåtar att spinna till :)

Sen är det jag som fixar iordning mig för kvällen. Även om det nu inte kommer ta så lång tid. Min utklädnadsperson är ingen jag behöver smink för att klä ut mig till :P

Heja Erik

Nu har vi sett Idol här hemma hos mig, var mycket trevligt (precis som jag trodde) vi pratade massa och det bjöds ju på en hel del skönsång. Men jag tappar verkligen intresset för programmet i samma stund som mina favoriter (1.Erik, 2. Reza och 3. Calle) sitter säkra. Vem som åker ut bryr jag mig inte om :P

Nu blir det dock sängen, känner mig ganska trött, inte varit vaken så här länge (snart halv tolv) sen förr-förra helgen, hahah! Morgonpigghet kommer med en stor nackdel - kvällströtthet. Nu är min förhoppning att jag ska sova ända till 9 imorgon, hoppas hoppas :)

Fredagsmyyys

Ikväll är det dags för fredagsmyyys!
Blir Idolkväll med några härliga tjejer.
Förhoppningsvis bra musik och förmodligen massa skratt och prat :)
Kommer bli en fantastisk start på helgen
(som jag tycker jag haft ett tag nu, men nu är det helg "på pappret" också)
Jag längtar!


Afro + core

Idag har jag varit och lunchtränat med bästaste Agnes! Det blev ett Afropass följt av 30 minuters core. Det var skönt att få svettas lite, kroppen kändes pigg och stark! Me like, det är skönt att dansa lite barfota till rytmen av en trumma :D



Sedan körde vi som sagt core, och jag kan säga såhär: det kändes i magen att jag tränat ganska mycket core i veckan, aj Aj AJ sa magmusklerna :P Men det är ju skönt att veta att dom blir tränade iallafall!

Vi avslutade vistelsen på IKSU med att duscha och sedan luncha på deras restaurang som finns där. Åt karre med potatis och massa grönsaker (deras grönsaksbuffe är väldigt trevlig!) Satt och surrade och fyllde på med energi som sig bör efter ett träningspass!

Blev lite träningspeppad och när jag fick en inbjudan att följa med på "zombiecykling" imorgon tackade jag självklart ja :) Det är alltid roligast att träna tillsammans med någon, även om man inte pratar Nåt under passet. Känns som en fantastiskt bra uppvärmning inför halloweenkvällen :)

Tema : Rosa

Ida på BodyPumpen så var instruktören väldigt fokuserad på rosa, hon påpekade att oktober varit väldigt rosa, hon spelade flera låtar med Pink och berättade att det var Rosabandetgalan ikväll och att Rix FM har Pink-weekend. Mycket rosa helt enkelt. Så jag tänkte att jag också skulle vara lite extra rosa på bloggen idag. Håll till godo :)


Mitt rosa underställ är bäst att ha när man går på långpromenad med Frida, jättefint är det!

Så här fint är mönstret, och färgen är mer så här klar, a lot of pink helt enkelt :)

My sisters keeper

Såg en sevärd film med Cameron Diaz igår.
My Sister's Keeper 

Så jag satt i soffan och smågrinade för mig själv, både för det som var fantastiskt och det som var sorgligt. Så slog det mig bara att man borde verkligen säga till sina nära och kära (oftare) hur viktigt dom är för en själv. Hur mycket de betyder för mig.
Det är även då man inser hur FANTASTISKA vänner och vilken FIN familj man har :) Love!

Tack

Jag vill skänka en extra tanke av tacksamhet till mina ben. Dom gör nästan allt jag ber dem om. Idag till exempel tog dom mig först på en härlig promenad i höstsolen innan de gav järnet på ett BodyPump-pass. Trots att träningsvärken satt i lite sen i tisdags. Jag kunde t.o.m. lägga på lite vikt 5+2,5 i benlåten nu, jippi :)

(ja, jag gillar crafts träningskläder, ge mig meeera :D)

Ikväll blir det en långpromenad i det (förhoppningsvisa) lika fina höstvädret som bjuds nu. Det är så skönt att promenera med en god vän, man hinner avhandla väldigt mycket samtidigt som man rör på påkarna och får massa frisk, härlig luft!

Storhandling

Idag kom jag äntligen iväg till Maxi, nio veckor efter förra gången. Blev en betydligt mindre handling denna gång, typ 600 spänn (sist 1000) men denna gången så cyklade jag med alla varorna, sist åkte jag och Hanna taxi hem. let's put it like this, jag föredrar taxi :) Fasen idag fick jag känna på hur det skulle vara att väga 80-90kg, det var Jobbigt!

Nu har jag iallafall massa kött, fisk, kyckling och goda grönsaker. muuums!

Sen var jag även ner på stan med Milla och Stina för att boka tid för Stinas tatuering och för att handla lite småsaker till Halloweenfesten + att komma på vad Milla ska klä ut sig till (det löste vi, och jag fick lite arbete också - done) Skönt att träffa dem, var länge sen, för länge sen sist. Men nu blir det lite oftare igen :)

I did it

Jag mosade motivationsbristen!! Så fort jag publicerat förra inlägget kände jag att, "nä, så här kan kvällen inte sluta". Så jag tog mig iväg till IKSU och körde ett kort armpass. Matade på för att slappheten inte skulle göra sig påmind. Fick bra tryck, körde på lite nya övningar, olika vikter m.m. Kommer säkert kännas imorgon :)
Men ÅH vad jag hade velat ha Frida eller Agnes med mig.
Jag är iallafall nöjd med att jag tog mig iväg och körde ett pass iallafall!

Motivator (?)

Jag har ofta motivation till att träna. Jag har ofta så mycket motivation att jag försöker motivera andra och peppa dem att träna, antingen själva eller med mig (det är alltid roligare om man är två). Men ibland, vissa dagar, så sinar min motivation och det blir sååå svårt att dra sig till gymmet, även om jag Vet att jag kommer gilla det när jag väl är där.
Det hade varit SÅ skönt att ha någon som kunde motivera mig, sparka igång mig ikväll. Jag vill fara på gymmet och köra ett armpass, 30 minuter thats all. Och ändå känns det så motigt och så oöverkomligt. Jag verkar sitta fast i stolen framför datorn. Ikväll behöver jag motivation, och gärna en träningskompis. Tyvärr lyser båda två med sin frånvaro..

Får se hur kvällen slutar..

Ja må han leva, ja må han leeeva

Idag är ingen vanlig dag för det är bästaste pappas födelsedag, hurra, Hurra, HURRA!


Inte Nike D T

Ida så villevilleville jag på NIKE Dynamic Training, men det är nåt som inte är 100% i kroppen min. Och när passet är så intensivt som N D T är så vill jag inte riskera nåt. Tog det därför lite piano och körde ett corepass och 25 min i gymmet.

Dagens middag


Dagens middag var Lax med kokos och lime (som man kan tyda i tidningen)
Deras lax var betydligt mer färgglad än min, men gott smakade det!
(Recept från senaste Buffé)

Lugg

Satt och kollade igenom lite gamla bilder, borde jag ha lugg?

   

Å så här ser jag ju ut nu :P (fast kör oftast på snebena nu faktiskt)
   

Slingning

Igår slingade jag håret, tycker ni att det syns?

Before


And after

Återvinning

Idag så invigdes Miljöhusen här på Ålidhem, dvs de nya återvinningscentralerna som dom byggt på hela terminen (precis utanför mitt fönster)
Det var en lapp om invigningarna och så stod det att de första som skulle komma och återvinna sina saker idag skulle få återvinningskärl.
Muppiga som jag och Sofia var så gick vi dit 15 minuter efter invigningen och återvann, och visst fick vi våra återvinningskärl. Mycket bra!
Fina var dom också.



Min fina yogamatta

Blev ett litet avbrott i tentaskrivandet då jag såg att jag hade en avisering på posten, and ta-daa det var min yogamatta.
Jag fick en väska till mattan

Alldeles ny och fin..

Min jättefina yogamatta :D

Med jättesött mönster. Hihi, vad kul att få presenter av sig själv, toknöjd!


Hemtenta in the making

Här sitter jag och jobbar några dagar framöver..


What remote button are you?

You Are Fast Forward

Compared to most people, you are impatient and antsy.
You are action oriented and love adventure. You don't care much for downtime.

You like the skip the boring stuff and get to the good stuff. You don't like interruptions.
You can't stand anything slow. You live your life in fast lane and expect others to do the same.


Gomiddag + "hotellfrulle"

Igårkväll var det verkligen en lördagsmiddag som serverades i det Lindbergska hemmet. En sån där lördagsmiddag som jag som student inte skulle göra (mest för att jag inte har en matberedare faktiskt). Jag pratar om grillat med sallad och (trumvirvel) potatisgratäng. Fy sjutton så gott det var! Åt två köttbitar, massa sallad och potatisgratängen såklart!


Efter det så avnjöt vi chokladmousse med riven choklad på - MYCKET gott :) Jag åt lite chips också, men blev less min lilla skål och lämnade.



Sen började söndagen tidigt. Vaknade kvart över åtta - trodde i min enfald att mobilen förstått att vi skulle ställa tillbaka klockan en timme. Så jag vaknade ju kvart över sju. Jag behöver verkligen inte vintertid, ge mig sommartid två gånger om året så jag kan sova på morgonen och vara vaken på kvällen! Tack :)

Blev hotellfrulle, mjukt Njuta-bröd (äter alltid hårt annars) med ägg och kaviar och en liten skål med keso+fil och banan mini-fras och sylt. Myckt gott, nu klarar jag mig till lunch!

gaaah :)

Jag ska till Skottland i januari, i FEM månader.

Jag har ju vetat om det här sen i mars, men nu när (den formella) ansökningen är ivägskickad och jag har en hyresgäst till mitt studentrum så börjar det bli mer verkligt. Jag ska bo i ett annat land fram till maj nästa år. Galet, underbart, fantastiskt roligt kommer det bli! Jag ser fram emot det så otroligt mycket att det nästan inte är sant! Jag kommer ha möjlighet att upptäcka stora delar av Skottland och även England under den här tiden. Föreläsningsperioden är nämligen från mitten av januari till 2 april och sedan börjar tentorna 26e april till
28e maj. Dvs jag kommer hinna resa innan och även under eller efter tentaperioden :) Wohoo!

Rekreationspromenad

Imorse så var jag tvungen komma till stan en timme innan jag började pga att min syster skulle till Tromsö på hundutställning.
Så jag tänkte utnyttja tiden och ta en liten promenad i "skogen" vid jobbet. 40 friska minuter, men promenaden var mer rekreation än motion :)
Skönt start på dagen måste jag säga. Även om tiden släääpar sig fram idag.. (slutar inte förrän 18..)

Friday

Igår så jobbade jag hela dagen, hade en längre lunchrast för att klämma in en lunch med en person som jag inte träffat mycket de senaste två månaderna. Var väldigt trevligt att träffas och prata lite. Även om det inte blir på samma sätt nu såklart. var god mat också (åt på Thai Gardens lunchbuffé)
Sedan jobbade jag till halv fem, svängde förbi coop och köpte slingning - yes I'm going blonder :)

Vi åt supergod tacogratäng och såg IDOL - jag hejar ju alltid på Erik men igår var nog Calle vassast. Hans röst var grym! Somnade relativt tidigt (blir alltid så trött när jag är hemma, speciellt när kvällen spenderades med två trötta taxar sovandes i mitt knä :P )

 
Tore och Gotte


Mysmyyyys

(Niclas åkte visst ut - tyckte jag nog också var rätt faktiskt)


Hemmaträning

For ju hem till Pite igår, bussresan gick bra men det var mycket folk. En torsdag??
Well, åt middag hemma innan jag beslutade mig för att ta en löptur med Tore. Blev ungefär 4 km på 20 min (give or take några minuter) i mörkret med den lilla vovven :) (den allra minsta fick stanna hemma, han kan inte springa så långt eller fort)

Sedan körde jag nån slags cirkelträning hemma (bild kommer senare) med sånna där gummiband, pilatesboll och lite hantlar. Mycket skönt. Även om det såklart är Roligare att träna på gymmet så tager man vad man haver så att säga! Mor tyckte jag var duktig så jag ska nog göra ett kort träningspass med fokus på rygg och axlar till henne (arbetar framför datorn hela dagarna)



Ikväll är det IDOL och vila som gäller. På söndag är det inte omöjligt att det blir någon slags träning, vandring eller på IKSU.
(f.ö rocktema ikväll på IDOL - wohoo!)

Hemfärd till pite

Jag ska ju hem till Pite idag över helgen, och detta var det jag ville ha med mig..

Trodde inte det skulle rymmas.. MEN

Si på tusan..

En enda väska :)

Gratis bio

Jag är medlem på en sida där man kan tjäna poäng väldigt enkelt genom att vara med i tävlingar eller tacka ja till erbjudanden. Poängen kan man sen växla in till biocheckar eller presentkort på till exempel H&M.

Själv älskar jag ju att gå på bio, gör det gärna flera gånger i månaden - och då är det ganska skönt att kunna göra det gratis också!

Kolla in sidan, det är gratis att bli medlem, skriv gärna att det var emigratis som tipsade :)


Popquiz på pipes

Ikväll blev det popquiz med några från klassen + lite anant folk.
Tog en uppfriskande promenad dit..
 

Väl där hade dom reserverat en stol till mig :)


Milla och Angelica


Andra halvan av bordet. Annica ger mig onda ögat?





Vårt lagnamn i quizet blev inspirerat av väggdekorationen, VILDSVINEN

Vi vann inte, men var bättre än vi trodde :)

Mycket trevlig kväll. Nu blir det gonatt för det blir upp tidigt imorgon.

No kräm in the legs

Kom precis från IKSU. Tanken var att springa en timme. Började spring - det var jobbigt, så jag tänkte "men jag springer intervaller istället, då får jag ju vila" Hmpf, det blev ju inte så. Sprang 10 st 30/30 intervaller på 15km/h innan kroppen sa nej det här går inte. Joggade sen 5 min +´12km/h innan kroppen sa GÅ. SÅ då gick jag fem min innan jag bestämde mig för att fasen springa 10 min till, i fjuttiga 8,5 km/h... sen gick det inte mera. Så jag klev av bandet och gick och stretchade mina döda ben istället. Så betyget på NIKE D T får toppbetyg - inte ofta mina ben är utan kräm. Det var alltså inte kondisen som ställde till det utan att benen verkligen inte hade nåt driv framåt. No kräm så att säga.. Yoga imorgon - det är nog precis vad jag behöver!


NIKE Dynamic Training

Var på ett grymt pass på IKSU idag.

"NIKE Dynamic training är inspirerat av sport. Ett enkelt, fysiskt och utmanande gruppträningspass som bygger på övningar och färdigheter som används av världsledande idrottsstjärnor. Det är intervallträning för hela kroppen där teamwork och tävling förstärker energin och resultatet av din träning. Dynamic training gör dig STARK!"

Intervaller, styrka och kondition. Var riktigt jobbigt, benen är skakis såhär två timmar efter passet. Undra hur det känns imorgon :)
Men jag
kommer tillbaka nästa vecka! Jag gillar hårda jobbiga pass!

Kardemummaskorpor

Så här kan det se ut när man försöker sig på att göra skorpor för första gången..

Smälter smör


Smöret är smält och..

i med mjölken.

Blanda ihop mjölet så det blir..

en deg som ska jäsa.

Nu ska den knådas..

och delas in i två längder.

Efter torkning och uppdelning.
Nu säger Sofia att dom var goda. Jippi :D


Som jag hade dig förut


Lars Winnerbäck och Melissa Horn - som jag hade dig förut.

Jag tycker om den


Impossible is nothing

"Impossible is just a big word thrown around by small people who find it easier to live in the world they've been given than to explore the power they have to change it"


Måndagsträning med Agnes

Igår blev det träning med Agnes på IKSU. Måndagar är nog min hat-dag att träna i gymmet. SÅ mycket folk. Många som tränar bort helgångesten. (jag tränar inte bort nån ångest, jag tränar bara, lika mycket hela tiden, råkade bara bli en måndag nu, oftast är jag Inte på gymmet en måndag)

Började med 20 minuter på löpbandet, första gången jag sprang på 1 månad ungefär. Men jag kände det var dags att komma igång nu. Körde igång direkt på 10km/h. Inte supersnabbt men inte långsamt heller. Är ju en mil på en timme. Det var skönt. Kände mig inte direkt ansträngd, löpsteget kändes bra, andningen var lätt och jag kände mig stark!

Sedan begav vi oss in i lejongr.. sorry gymmet. Blev överkropp med fokus på rygg, axlar och triceps. Körde även bröst och biceps. Av nån anledning känns det viktigare att träna baksidan av kroppen eftersom man sitter som en hösäck hela dagarna framför datorn/på föreläsning skrivandes. Man måste som motarbeta ostbågekroppen :p

Det var iallafall ett lagomt måndagspass, vi behövde faktiskt inte vänta på nån maskin, så det var riktigt skönt. Och jag har träningsvärk idag - undra hur det kommer gå när jag ska på Nike Dymanic Training?

Straffarbete

Eftersom jag var sjuk när min klass for på exkursion till Höga kusten för två veckor sedan så fick jag ett "straff"arbete att göra till på tisdag nästa vecka. Jag ska skriva typ en guideplanering för en dags exkursion i Höga kusten där jag skriver om boreala skogar, älvar/sjöar, kustlandskap och fäbodar. Ruskigt spännande, jag känner verkligen att jag vill gräva ner mig i faktan..
Det är faktiskt skittrist. Jag känner inte att det ger mig kunskap som är värdefull till vardags, den är så specifik. Boring.

Menmen, började idag efter lunch, typ vid halv ett-tiden. Och har ändå börjat på min fjärde sida nu, ska skriva 5-10, så jag kommer nog klara av målet att vara klar på onsdag (på torsdag far jag hem och vill inte ha det hängande över mig) Har dock lite annat som också skall göras.

Funderar på att strunta i morgondagens föreläsning och fara ner på stan och fixa passfoto till utlandsstudieansökan och lite annat som behövs till en viss födelsedagspresent :) Tror det blir lite stressigt om jag klämmer in föreläsningen också nämligen, och det är inte som att jag tror jag missar något.. Föreläsningen handlar om "Svamp och bär" hahaha!

Kvällspromenad

Igår efter en låååång dag inomhus av slappade och pizzaätande så begav jag och Frida oss ut på en kvällspromenad runt Nydalasjön. Det var så himla skönt att komma ut och andas frisk luft, få röra på fläsket och få surra med henne! Det tog ungefär 100 minuter att gå runt sjön, så det var ingen riktig PW men det var gott för själen :)

Vi träffas lite för sällan jag och Frida nu när hon bytt program. Men hon verkar trivas jättebra på idrottslärarprogrammet, så jag är glad för hennes skull. Hade nog passat mig rätt bra det där också, leka en massa, träna en massa och läsa mycket intressanta saker.

Vi hade grymt tur på promenaden, precis när vi kom fram till cyklarna började det regna, så vi slapp det under promenaden! Jag hade klätt mig nästan perfekt, lite kall om låren men annars perfekt!

Vi mötte även en liten svart pudel två gånger på promenaden som vi försökte locka på (den hade halsband och allt på sig) men den ville inte komma, så jag polisanmälde hunden att vi hade sett den där ifall någon saknar den (vilket någon borde göra..)

Nu har veckan börjat, den 8e veckan på terminen, galet galet så fort tiden går. Och snart ska jag träningsdejta med Agnes på IKSU, löpning och lite gym. Får se hur smockat det kommer vara på gymmet - måndag kväll (mycket ångest som ska tränas bort, hehe)

Gårdagens fest

Igår blev det fest, och det var en riktigt, riktigt kul kväll!
For först till Milla och åt och gjorde mig iordning, sedan hade vi för-förfest där och Johan kom. Vi drack och lyssnade på musik innan vi cyklade iväg till förfesten. Var ganska lite folk där till en början men sen kom det fler folk. Mycket blandat folk.

                 

Jag fick lite oväntat, men trevligt, telefonsamtal där jag fick höra väldigt snälla saker. Jag träffade även en person som jag inte trodde jag skulle träffa och hade en väldigt trevlig konversation. Fick även höra nästan samma sak av denna personen som av personen i telefon. Som såklart gjorde mig väldigt glad :) Aldrig fel att höra snälla saker.

Sedan begav några av oss till epuben där vi dansade hela kvällen (hade smart nog valt converse istället för klackar = mycket bra val) innan vi for på efterfest (även om vägen dit tog typ en halvtimme istället för 5 minuter för att Några var väldigt fulla - inte jag, jag förevigade bara det hela på kameran och skrattade så jag nästan inte kunde andas)

Vi kom till efterfesten och fick piroger innan vi följde kära Milla hem. Sedan blev det hemgång även för mig, lite nattamat och sen sängen.
Tyvärr vaknade jag efter endast 4 h :( så idag har jag varit lite sömning. Blev slappning hemma innan pizzalunch med Milla och Johan och film och musiklyssnande och mera slappande.

Nu ska jag nog fortsätta slappa, sugen på en promenad men det kommer nog inte bli av.


Sysse

Idag har jag varit på systemet och handlat. Andra gången sen terminen började för sju veckor sen :P
Handlade för tre fester på en gång så jag slipper vara där. "Barskåpet" ser välfyllt ut (och det är det, bara det att det inte ryms så mycket där i :P)

Nya träningskläder

Nu har jag varit på InterSport och shoppat lite nya träningskläder - välbehövligt, ägde inget av dessa plagg innan.


Mina nya långa löpartights från Craft                                     Och min nya lager 2-tröja från samma märke
 

Sofia tog en bild på mig också :)


Core och promenad

Vaknade av mig själv imorse vid halv nio, åt frukost och städade lite. Sedan begav jag mig till IKSU.

Gick på corepass och en promenad i regnet med Frida. Inte riktigt planerat väder, men vi hade inte träffats ordentligt på länge så vi trotsade regnet iallafall :)
Hann uppdatera varandra ordentligt!
Corepasset var faktiskt riktigt bra, även om jag inte gillade instruktören så mycket.
Hoppas att jag får träningsvärk till imorgon :)

   

Nya kategorier

Har gjort några fler kategorier, och ska bli duktigare på att faktiskt använda dom :)
Mat, resa, träning, allmänt, fest, skola och reflektion.
Så det blir mer struktur här på bloggen.

Letar bakverk till min födelsedag

Hittade ett recept som man nästan Måste testa

The ugly truth

har precis kommit hem från bion med Sofia och Ediri. Vi tyckte allihopa att den var bra. Jag skrattade åt den, och skruvade på mig i sätet några gånger när det blev lite pinsamt :P
Det roligaste var nog att filmen satte igång diskussioner om män/kvinnor hela vägen hem. Där Ediri pratade om hur killar faktiskt var (tydligen som i filmen) och vi diskuterade manligt vs. kvinnligt m.m. Var ganska kul, speciellt eftersom han är från ett annat land och har lite annan syn på förhållanden och sånt (upplevde jag det som iallafall).

Nu är jag iallafall ganska trött, blir snart godnatt. Imorgon ställs ingen väckare :)

Mitt i naturen

Idag hr vi haft exkursion från åtta till två. Varit runt på naturreservat och andra områden i naturen och fått en massa information om dom. Det var härligt att vara i naturen, tyvärr inte så ofta jag är det här i Ume. I pite och speciellt hos mamma och pappa är det mycket enklare, naturen är mer "runt knuten". Här är det minst några km till lite större naturområden.
Men jag blev iallafall lite peppad till att besöka naturreservaten lite mera, kanske i höst men helst till våren/sommaren när det är så fint!


Jag håller min redovisning i Umeälvens delta naturreservat

Hängbron i reservatet


                      
Förklarar lite för virriga samhällsplanerare...           ...Nu gick det upp ett ljus : haha!

Man blir ju dock så himla trött när man är ute :P så nu vilar jag lite här hemma, har handlat (massa frukt) och ska läsa en bok som jag börjat med. Ville se favoritprogrammet just nu Biggest Loser, men inget nytt avsnitt gick att finna - tyvärr.. Typ veckans tvhöjdpunkt!

Ikväll blir det studentbio med korrekompisarna Sofia och Ediri. Ska se The Ugly truth, blir nog en alldeles ypperlig torsdagkväll (+ att jag faktiskt är Ledig imorgon - långhelg)


BodyPump

Igår började jag om med träningen, är frisk och har ätit klart penicillinet. Det blev ett BP-pass som fick inleda. Kändes som en bra start då jag inte vill göra igång med konditionsträning än + att det är lagomt att köra igenom hela kroppen på en gång. Tänkte först ta det lugnt, men jag borde ju ha lärt känna mig själv vid det här laget och veta att jag inte alls kan ta det lugn :P Lastade på som vanligt om inte mera. Men guuud så skönt. Fick lite huvudvärk men den gick över efter ett tag.

Har träningsvärk idag, skönt. Och har ett härligt yogapass att se fram emot ikväll. Längtar tills min yogamatta kommer, mina fina rosa.

Nu börjas det

Idag så har pappersarbetet inför utlandsstudierna börjat. Och det är fan lite lite papper som ska fyllas i :P Och han som ska hjälpa oss är vikarie för den ordinarie samordnaren, så han kan inte så mycket heller. Haha!
Men det kommer gå bra. Lite konstiga grejer som måste ordnas, bla ett passfoto (fast nu när jag tänker efter så kan det kanske vara till nåt skol-id?) osv.

Har även fått intyg från institutionen att jag ska plugga utomlands nästa termin så jag kan ge det till bostaden så jag får hyra ut rummet. har även träffat killen som ska hyra mitt rum i andrahand så han har fått skriva på lite bostadenkontrakt - så de kan kolla att han är en ok kille.

Har även varit på föreningsmöte, sammanställt protokollet och jobbat lite med ett arbete. Det som fattas nu är att träna på en redovisning som jag ska hålla imorgon. Men det kommer gå bra. Jag är inte orolig - inget som blir enklare eller bättre av att vara det.

Har även köpt käk som funkar att äta utomhus imorgon.

Ikväll blir det yoga och greys anatomy-häng med Karro!

Skola igen

Idag var jag på skolan för första gången på över 1,5 vecka, det var ganska skönt faktiskt. Jag gillar inte att missa föreläsningar och känna att jag inte hänger med. Så nu är ordningen återställd :) Det är skönt att -göra- nåt här i ume igen, inte bara sitta i rummet.

Har även suttit och kollat lite hur det kommer bli när jag ska läsa 200% nästa halva av terminen, första 7,5 hp så krockar bara 3 föreläsningar. Det känns skönt. Kommer alldeles säkert bli en utmaning att ha många bollar i luften. Men det ska bli härligt att klara av det, ´cause I will!

Hem till Ume

Om 5,5 h beger jag mig hemåt igen.
(det är mycket hemåt, hemåt till pite hemåt till ume, men så är det. Mitt hem - barndomshemmet)

Har varit här nästan en vecka, och jag räknar mig nog till frisk nu (äntligen efter två veckors stillasittande)
Det enda jag gjort som är fysiskt är två promenader och 20 minuter med hantlarna hemma hos mamma och pappa. NU är jag taggad till tänderna på att träna!!
Men jag börjar försiktigt med fyra träningar denna veckan, två BodyPump och två yoga. Känns lagomt (yogan är ju inte så mycket till träning) Sen blir det säkert nån promenad om vädret fortsätter vara så här bra!

Ska även på InterSport och spendera pengar, långa löpartights, en löparjacka och sedan får jag se om pengarna räcker till nåt annat.

Ska bli skönt att komma hem, även om det varit jätteskönt att bo hemma och mysa med vovvarna. Oj vad jag kommer sakna att ha en varm vovvekropp i knät... Men jag ska ju hem om 1,5 vecka igen (kanske sista gången innan jul)


Fläskfilegryta

I somras blev jag bjuden på en grymt god fläskfilegryta och när sommaren började närma sig sitt slut så såg jag till att ta med mig receptet för att återskapa hemma.
Världens enklaste recept, och sjukt gott!

Fläskfilegryta
2-4 fläskfileér (2 st räcker till ca 4 personer beroende på hur mycket man äter)
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl creme fraiche
1 dl soya
1-2 tsk sambal oelek (orginalreceptet hade en, jag tillsatte mera)

Putsa fläskfileerna och skär dem i 1-1½ cm tjocka skivor.
Lägg dem i en ugnsform och häll på vätskorna och blanda om så allt kött blir marinerat i såsen.
Sätt in formen i ugnen i 60 minuter på 200grader (rör med fördel om efter halva)

Servera med ris och en god grönsallad!

NJUT


"Hotellfrukost"

När man ändå bor i Hotel casa de Lindberg så förväntar man sig ju en rejäl hotellfrukost på morgonen. Så har inte fallet varit så hotellgästen själv tog tag i detta så en riktig söndags hotellfrulle blir det med mackor, fil, flingor, ägg, grönsaker, frukt mm. Det enda som saknas är ju baconen :(

Som lyxfrullen jag gjorde i somras - den gick inte av för hackor :) Sen att man kunde äta den ute på balkongen gjorde ju sitt till också. Nu är det liite för kallt (-7,5 grader as we speek)

Att vara nöjd/att nöja sig

Jag hade en diskussion med min kompis Hanna och hennes korrekompis Sara (?) i samband med förra avsnittet av Svenska Hollywoodfruar. Där vi började prata om att nöja sig och att vara nöjd. (Diskussionen uppkom i samband med det vi hört Anna Anka prata om att svenska kvinnor blir feta och fula och slutar bry sig) Där vi började prata om att de kvinnor som slutar lägga ner tid på sitt utseende kanske helt enkelt har nöjt sig med tillvaron och känner inte längre att de behöver göra sig i ordning eller liknande.

Sedan spann vi vidare att vissa människor kanske har lättare för att nöja sig med livet, de behöver inte se nya saker, de behöver inte utvecklas. De är nöjda med vardagen. Och absolut inget fel i det - men det är inget som jag kan se mig själv göra. Sluta sträva efter utveckling, det är typ samma sak som att sluta leva. Jag måste utvecklas, jag vill lära mig nya saker, om mig själv, om andra, om livet.

Men den viktiga insikten för mig är jag för den skull inte är missnöjd. Jag ÄR nöjd med mitt liv, jag tycker om studentlivet massor, det är precis rätt tid för mig att studera. Men jag kan omöjligen se mig själv göra samma sak hur länge som helst. Jag måste göra nya saker och utvecklas. Var sak har sin tid, när jag inte känner att det här livet är rätt för mig, ja då måste jag göra en förändring (kanske inte på en gång - tex om man har ett år kvar på programmet eller liknande)

Jag har nog aldrig varit så nöjd med mitt liv som jag varit det här året, även om det gått lite upp och ner. Jag känner mig tillfreds och ser fram emot det som komma skall. Men även om framtiden har spännande saker så försöker jag verkligen att leva i nuet och njuta av livet som är här.

Så summan av kardemumman (vad är det för uttryck egentligen?) så känner jag att jag är nöjd med tillvaron men att jag inte kan nöja mig med det jag har utan strävar efter utveckling. if it makes sense?

(helt ovettigt inlägg, men jag är uttråkad på jobbet :P )


At work

Nu sitter jag på jobbet, det är ganska lugnt i lokalen. Skönt. Vill inte stressa eller så.
Känner mig utvilad och gode pigg.
Har sovit gott inatt.
Men ibland blir jag så pärskans irriterad på mig själv som ska hålla på att fundera så mycket.
Egentligen inget att lägga ner tid och kraft på - jag Är ju såhär. Jag ältar, och stöter och blöter allt.

Fick iallafall veta en del saker som kändes ganska bra igår, även om det inte gör nån skillnad. Men det innebär nog att vissa saker påverkar andra precis som det påverkar mig. Skönt på ett sätt att få det bekräftat.

Ikväll blir det middagsmys och film med syrran och hennes kille. Ska bli jättekul att se hans nya hus! (galet för övrigt att min lillasysters kille har ett hus)

Min lillasyster

Vad jag tycker om min lillasyster som inte är så himla liten längre. Och det gör det hela bara roligare, nu är hon ju mer jämngammal med mig än när jag typ var 18 och hon 13.
Får veta massa skvaller och hon är kul att prata med, hon får även veta skvaller av mig :)

Träffade även lite trevligt folk idag, kul att prata lite med allihopa.
Kul att komma ut en sväng på stan, fick köpt mitt penicillin och två nagellack.

Nu blir det IDOL och asgod choklad med mamma.
Den just nu godaste chokladen - Marabou med ingefära och citron!!


Snart helg

Eller nåt sånt. Jag har ju haft ständig helg sen förra onsdagen, börjar bli rätt less. Ska dock jobba imorgon och på måndag så då blire inte bara att plantera rumpan i soffan, då planterar jag den i en stol på jobbet :P
Har inte gjort så mycket sen jag kom hem, tagit hand om vovvarna, gått nån promenad med dom nu när jag inte har feber längre - jippi äntligen!
Pluggat lite och sett tv typ.
Idag ska jag plugga lite sen fara ner på stan och lämna in nå böcker på bibblan, eventuellt låna nån bok över helgen och sen blir det en liten sväng på stan för att hämta ut mer penicillin.

Ska bli skönt att komma hem till ume sen, och ha mitt vanliga liv där jag orkar göra saker och inte bara sitter vid datorn, för my god vad jag är less nu. Det tråkiga är ju också att nästan alla mina vänner Inte befinner sig i pite, och hon som är kvar, tja hennes kille kommer från ume i helgen :P Så det blir mycket bonding med familjen nu. Men jag kommer förmodligen bara komma hem en-två gånger till innan jul. Om två veckor och sen om 2 veckor igen. Sen blire ume till jullovet.

Och det känns ändå bra, jag gillar ume, jag gillar ume som fan, mitt liv där är bra. :)

Nu mer plugg.

I soffan med en 11-veckors taxvalp :)

Nu sitter jag hemma mamma och pappas soffa med deras lilla taxvalp Gotte (han till höger, den stora är syrrans 16månaders Tore)

                                    

Har pluggat lite, mår Mycket bättre idag. har även pratat med min läkare och hon skriver ut mer penicillin så jag får en full 10-dagarskur.
Men jag längtar efter träningen, jag saknar IKSU, jag saknar löpturerna, jag saknar spinningen, jag vill gå på fyspass!

Jag ser dock ljuset i tunneln nu. Jag har inte tagit smärtstillande på 36 h, och halsen är SÅ mycket bättre. Tror miljöombytet och mamma-maten gör gott. Ska nog gå på en liten promenad med mamma i eftermiddag (om jag inte ska köra ner till stan och träffa en kompis). Ska försöka komma ut mera nu, luften är ju typ aldrig friskare än här i skogen :)

NU är jag på väg mot att bli frisk, jippiiiie! Jag ser fram emot att vara i skolan som vanligt och träffa mina klasskompisar (som fortfrande är på exkursion) mina andra vänner och bara allmänt hänga med som vanligt :D

Full fart framåt


Pitevistelse

Snart kommer pappa och farmor förbi och då åker jag med dom hem till Pite och stannar där till på måndag.
Så 6 dagar hemma, förhoppningsvis ska jag bli frisk nu, och jag vill verkligen kunna jobba på lördag och måndag.
Jag har tänkt börja gå små promenader i veckan också. Inte längre än 30 minuter, men bara för att få lite frisk luft och röra på kroppen försiktigt. Kommer även få lite ansvar för vovsingarna så det blir prommisar med dom och mysa massor med dom. - Gör alldeles säkert väldigt gott :)

Idag har jag f.ö inte behövt ta nåt smärtstillande, så det är på väg åt rätt håll!!

Antioxidanter

Jag kör stenhårt på antioxidanter och vitaminer nu, exempelvis morgonens frukost: havregrynsgröt med blåbär och gojibär + mjölk. Risgrynsgröt med blåbär, en c-vitaminbrus + ett glas proviva mango!
Jag gör det jag kan för att hjälpa kroppen bli bättre!

Sjuklingens tillfriskningshörna

Så här ser min hörna ut där jag bott i flera dagar, det enda som inte syns är tvn på andra sidan rummet, mitt framför mig :P

Annars syns det mesta, datorn (musik), te, vatten, nässpray, apoteketpåsen med innehåll, satsumas, handkräm, täcke, ljus, näsdukar, tidningar och mobilen. Det enda som inte finns är mat - men den är inte långt bort heller :P
Sitter i fönsterhörnet så jag ska få lite dagsljus, kan inte påstå att jag är ut så mycket, vatten, vila och mat är receptet på tillfrisknande (och penicillin och smärtstillande..)

Positive thinking - NU SKA JAG BLI FRISK!


Måndag

Då var det måndag igen, ny vecka - och denna vecka vill jag bli frisk. Idag känns ungefär som igår. Eller nja. Alltså kroppen känns piggare, huvudet känns piggare, men halsen känns typ som igår. Jag hade hoppats det skulle vara ännu bättre.

Jag är hemma ytterligare en dag från föreläsningar, imorgon har vi tvådagars exkursion som jag insett att jag inte orkar följa med på... så jag kommer nog åka hem till pite med pappa imorgon (ska ändå jobba till helgen - för då måste jag fan vara frisk!) Så jag kommer få en extra uppgift istället.

Jag vill bara bli frisk nu. Jag vill börja träna igen, jag saknar träningen. Jag saknar att hitta på saker med mina vänner. Jag saknar att inte orka saker. Jag känner mig inte som mig själv.

Jag vill bara bli frisk utan att behöva skäras i, tycker inte det är för mycket begärt...

(Jag vill blli frisk så jag kan shoppa träningskläder :D (det har man inget sug för när man inte kan använda dem)
För det ska jag göra, har hittat en massa saker på stadium, men ska kolla in intersport också :D)

Tillstånd

Mådde riktigt uselt igår. Halsen gjorde riktigt ont och jag hade inte kunnat sova. Så jag spenderade drygt tre timmar på akuten och fick veta att det kan vara halsböld jag har. Men pga att jag var så trött och hungrig och svag så vågade jag inte låta doktorn sticka hål på den för att kolla så det verkligen var en halsböld. Det brast för mig helt enkelt. Så jag blev hemskickad med penicillin och förmaningen att om det inte blivit bättre på 24h skulle jag komma tillbaka och punktera den.

Och nu mår jag faktiskt bättre! det är långt ifrån bra, men jag låter inte som jag har en halv bulle i halsen längre och jag kan faktiskt svälja mycket bättre. Jag har faktiskt kunnat äta chips!! (var så sjuuukt sugen efter dagar av fil/yoghurt)

Jag väntar alltså en dag till innan jag beslutar om jag ska fara tillbaka till akuten. Men so far känns det som det äntligen är på väg åt rätt håll! :) Jag håller tummarna!!

How happy are you?

You Are 80% Happy

You are a very happy person. Generally, you feel content and that all is right with the world.
Occasionally, you have a down day - but you have the ability to pick yourself right back up.

Moving on

Senaste veckan har jag märkt att vissa saker blivit lättare, de tynger mig inte på samma sätt.
Självklart finns vissa av känslorna kvar men skillnaden motför tidigare veckor är otrolig.
Man måste bara ge det tid. Nu börjar jag känna igen den vanliga Emilia.
Och detta trots att jag faktiskt är sjuk. Jag känner mig ändå bättre nu. Finally.
Vissa saker kommer alltid finnas kvar i bakhuvudet som tankar och funderingar, men med betoning på bakhuvudet.
Inget jag tänker på hela tiden.

Jag har så mycket annat som är fantastiskt i mitt liv, så mycket som är bra just nu, så mycket att se fram emot. Jag behöver inte klamra mig fast i det förflutna. Men jag är jätteglad att det som skett faktiskt har skett.
Det har påverkat mig och sammantaget gjort mig till den jag är.


Underbar musik

Jag har hittat massa fantastisk musik nu när jag varit sjuk - och då menar jag verkligen helt fantastisk musik.
Den första artisten Yiruma - gör typ bara pianomusik, Cicci som tipsade mig om den.
Och alldeles precis nu hittade jag Eddie Vedder via en blogg. Han gör soundtracket till en otrolig film Into the wild.
Ren njutning. Det är vad det är, njutning. Och jag har aldrig varit en musikfantast, men jag blir bara så full av känslor när jag lyssnar.

Längtan efter jul... ?

Sitter nu i soffan och är sjuuukt sugen på kladdkaka. Funderar om jag ska baka, fast egentligen är jag mest sugen på att någon ska bjuda mig på kladdkaka :)
(med någon menar jag helst någon i min absoluta närhet, men med någon så vandrar mina tankar även osökt till Växjö och min Malin som är en gudinna i köket. Hennes födelsedagar är tex något att se fram emot med skräckblandad förtjusning :P )

Då kanske ni undrar varför jag längtar efter julen, och ärligt talat så längtar jag inte egentligen, MEN medans jag letade kladdkakerecept hittade jag recept på mjuk pepparkaka - typ något av det godaste som finns.. Och det kan man ju bara äta under december.. därav längtan. Men den försvinner nog snart.

Har f.ö ätit jättegod tortillapizza. Första gången på två dagar som jag faktiskt haft matlust :) åt två stycken med kalkon, färska champinjoner, majs och ruccolasallad. Är väldigt mätt nu.

Har även varit hemma hela dagen, sjuuukt tråkigt :( Men nu tror jag att jag är på bättringsvägen. Tagit mycket mindre smärtstillande idag iallafall.

RSS 2.0