Skämmes på mig

Jag har inte uppdaterat speciellt mycket, men livet har kommit mellan. Har tokmycket att göra i skolan + att jag nästan alltid är upptagen på kvällarna.. :) Jag mår iallafall kalasbra, är lycklig och har massa energi. Denna vecka blir fullspäckad med skola då jag har ett stort arbete som ska in på fredag + en hemtenta som ska in då också.

Helgen var iallafall mycket bra och trevlig. Fredag lagades det smarrig pizza och sågs Idol (heja Erik!!) lördagen blev det en promenad längs älven i solskenet (en vecka sen man såg solen sist). Sedan blev det shake it på IKSU. Massa glädje i det passet! Sedan var det bara bege sig hemåt och börja göra sig iordning för kvällen. Blev 3 förfester, först mat och sunes jul hos maria innan vi begav oss till en födelsedagsförfest där jag fick dansa med min gamla danspartner :) Sista förfesten var hos anna där vi sedan begav oss ut på tc. det var kul ute pga att det var väldigt härligt folk jag hängde med, satt och snackade mm. Dansade en del. (fastnade på en jäkla vimmelbild också :P hahaha) Innan det var dags för hemgång och nattamat :) söndagen var slapp, lämnade lägenheten vid fyratiden för att köpa pizza (again, hehe) innan jag blev hemskjutsad och började skriva på hemtentan - första frågan är Klar! Sen blev det Troja och snacks.

Nu är det ny vecka, och den börjar som förra slutade - skriva hemtenta även om jag inte har all litteratur. Men ska skriva så gott jag kan innan jag beger mig till skolan. Måste laga lunch så skolan får bli efter den.

Skoola

Idag har det, som alla tidigare dagar i veckan, varit relativt lång och effektiv dag på skolan. Kom inte iväg till skolan som planerat, men elva var jag där iallafall och hann jobba 1,5 h innan det var dags för lunch och efteråt arbete till den andra kursen. Fick höra lite musik på lunchen, ett jazzband som spelade i lärarhuset. Det är en av sakerna jag gillar bäst med det huset - man kan få höra på musik lite random bara :)

Sen jobbade vi på med våran redovisning och den kommer nog gå helt ok. Efter vi bestämt oss för att vi var klara med förberedelserna så begav jag mig till datalabbet igen och jobbade på till halv fem ungefär.

Nu har jag ätit middag, bllir IKSU sen (inte superpeppad men det löser sig)

2012

Igår blev det bio som kvällsaktivitet. Bestämde oss för att se 2012, inte för att jag hört att det är en fantastisk film utan mer för att jag hört att specialeffekterna ska vara riktigt bra (och att man därför bör se den på bio) så klockan 21,30 slog vi oss ner i biosalongen med var sin popcorn och förutom att jag höll på att frysa ihjäl under delar av filmen så var den väldigt spännande. Iallafall under de häftiga scenerna. Även om replikerna var väldigt amerikanska och lite cheesy :P
Helt klart en sevärd film!


Tisdagsfys

(hehe, bara för att spela på förra inlägget så blev rubriken så - fast den stämmer också!)

Idag så blev det mindre skola, från 10-15-nåt. Mycket skönt! Och vi var effektiva! Blev typ klara minsann. Första föreläsningen var dock inte effektiv, eller jag förstod inte så mycket :P

Sedan har jag varit på fysträning med stål-Barbro. Det var jobbigt och bra som vanligt :) Hade dock var trevligt med sällis med det var ingen som var intresserad.

Nu är jag nyduschad och ska kila över till Hanna för vi ska gå på stand-up på krogenkrogen :) Mysigt tisdagsnöje!

Måndagsmys

Även om gårdagen var en otroligt fullspäckad dag där jag var riktigt, riktigt trött stundtals, så avslutades dagen på bästa sätt. Nämligen avslappnad i soffan med ett kvällsfika nästan värd att kallas "hotellfrukost" :) Väldigt mysigt. 


Mutor

Har haft en sjukt lång dag på skolan (för att vara jag iallafall) från nio till sex. Och det har varit varit ganska effektiv tid också! Var(/är) riktigt trött när jag begav mig därifrån och ville helst bara lägga mig och vila. Men det hade jag inte tid med. Jag svängde in på ica (där det fortfarande är ombyggnadskaos) för en liten krishandling (ingen frukostmat hemma = illa) och vad möter mig inte precis innanför ingången om inte en kvinna som bjuder på RitterSportschoklad. Jag tackar och tar en bit. Mycket trevligt. Fortsätter handla och kommer lite längre in till en kvinna som bjuder på biskvier och kaffe! (tar en biskvibit men inget kaffe för mig). Ytterligare lite längre in står en kvinna som bjuder på bröd med ost. Jag tar såklart en liten bit och sänder en tanke till någon högre makt som insåg att det var Precis vad jag behövde efter en lång dag i skolan. Nu orkar jag ju kvällen också :)

Har precis slängt in en tvätt i maskinen, på 35 min blir det spinning, sedan mer tvätt och förmodligen lite slappade i soffan :) Inte superpeppad på träningen pga trötthet, men jag vet att det kommer kännas skönt efteråt. Jag behöver verkligen träning när jag sitter still så mycket. Nu har jag ju hunnit hämta andan och sitta stilla utan att göra nåt speciellt. Nu kör jag två timmar till, men SEN blir det myys.

Måndagströtthet

Vaknade (eller väcktes av mobiilalarmet) kvart i åtta. Jag är oftast en tokpigg person som studsar upp ur sängen på morgonen. Men icket. Förmodligen mörkret som påverkar, samt att jag har ganska mycket att göra eftersom jag har mycket i skolan.. Det är jobbigt att vakna trött en måndag efter en helg som varit så lugn och skön. Inget festande, inga sena kvällar. Jag hoppas det ordnar till sig över dagen och att jag får bli lite pigg.
Har iallafall ätit frukost nu, hårdbrödmackorna tog slut så jag drygade ut lite med björnbärskrämen syrran köpte i helgen. (Har haft nån fix ide att jag inte kan äta kräm pga konsistensen, men si på tusan - det gick :P )

Ska fixa mig iordning, sedan blir det skola från 9 till 17. Tvättid 17-21,30 och förmodligen ett spinningpass 19,15. It's all good.. laga middag måste jag nog också göra där. Ja, jag har det jag gör idag iallafall.

Scones med Agnes

Igår kom Agnes förbi med två marmeladet och så avnjöt vi några riktigt smaskiga scones tillsammans. Mycket mumsigt och lyckat! Hade receptet i min lilla goda kokbok och det höll måttet. (alla recept som är väldigt goda åker in i den - kalasbra att ha även när man har slut ideer om middagsmat, all mat i kokboken är godkända av mig :) Det var riktigt mysigt att äta scones en mörk söndag med en god vän medans regnet forsade utanför fönstret. Jag hade dock tur att jag inte såg regnet. Det var soligt under de ljusa timmarna :) Båda två var dock otroligt trötta båda två så vi tog det vääldigt lugnt. Läste lite tidningar och såg tv. Även lite nackmassage klämde vi in - veeery nice! Trodde jag skulle somna vid åtta men knoppade inte förrän vid elva. En skön, lugn avslutning på söndagen helt enkelt.

Söndagsspinning

Idag så ryckte det i kroppen efter två dagars vila och två dagars högt energiintag. Spinning klockan 11 en söndag - kalas! Var ett riktigt bra pass (även om vi kom igång lite sent). oftast är passen inte tillräckligt jobbiga (i min värld = för lite stående) så jag måste stå upp mer än vad instruktören säger. Men detta passet var riktigt bra, svetten flödade och man fick verkligen möjligheten att göra det bästa möjliga av passet. Mycket intervaller (körde alla stående med högre kadens än tempot) och mycket stående - great!

Var riktigt gott med lasagne efter det!

Sushimiddag

Ikväll så laddade vi upp inför New Moon med sushi!
   
Allting är hackat och första rullen rullas.
Sedan hackades det upp i lagomt stora bitar.
   
Mmmm, visst ser det gott ut?! :)


   
Det var jag, syster, Sofia och Joy som avnjöt middagen.

Långpromenad i SOLEN

Idag har jag tagit en långpromenad med syster och Tore, vi var ute i mer än 1,5 h i solen som jag inte sett på över en vecka!
   

I Ume skiner solen :)


 

På slutet gick det dock undan och lillkillen sprang för glatta livet.


 
Glada och pigga efter en skön promenad i solskenet. Oj vad det behövdes!

Frukost

Igår testade jag att blanda Proviva blåbär med mjölk (hade läst det nånstans) och shit vad gott det blev - typ smoothie :)

Så dagens frukost blir ett glas proviva/mjölk och såklart mina äggmackor!

   

The best of onsdag

Dagens bästa: morgonen, att jag var på ett härligt boxpass med Agnes, samt att jag faktiskt varit duktig och pluggat ganska mycket idag.


Fläskpannkaka med keso

Dagens middag (och lunch också för den delen..) fläskpannkaka och Keso (denna gång med Ananas passion) Pannkakan är god, fläsket mindre gott och keson är ju kalas till pannkakan!

Punch out med Agnes

Idag har jag varit på punch out med Agnes :) Det var jätteroligt! Körde utan skor och det kändes mycket häftigare och mer "äkta" eller nåt sånt. Det är så kul att köra med Agnes för hon kör på och kan mycket för hon har tränat kampsport tidigare. (och så är hon ju världens bästa Agnes också!) :)

Mitt fightingface och träningsoutfit, tights från craft, linne från H&M och svettband från Nike (jag gillar känslan att ha ett svettband, känns lite coolt, haha!)

Tisdagen

Igår var det först skola och efter det en del plugg innan det blev dags för spinning (tidigt pass). Inte världens bästa pass, men det fyllde sin funktion.
Sedan var det bara att bege sig hemåt, duscha, klä mig och sedan var jag bortbjuden på tacomiddag :)
Det var mycket gott och trevligt! (hade tänkt ta kort på maten.. men jag glömde :P )

Kvällen spenderades i soffan. :)

Ganska produktiv måndag

Idag sov jag faktiskt ända tills väckaren ringde (det händer ju inte så ofta :P ). Sen hade jag redovisning på förmiddagsföreläsningen (hade en föreläsning i den andra kursen samtidigt men kursen med redovisningen är svårare så jag prioriterar den)

Efter det kopierade jag några artiklar till torsdagens källtextseminarium och gick hem och åt lunch. Sedan satte jag mig och skrev av Millas anteckningar och började läsa artiklarna. Höll på till strax efter tre, då gjorde jag fläskpannkaka (eller som mamma poängterade - det var inte fläsk utan nötkött (tycker det är svårt att hitta rätt kött)) som blev ok. Inte super. Nästa pannkaka ska bli med bär tror jag :) Däremot smakade jag KESO med äpple, päron och vanilj - shit smakade ju som glass. Supergott!

Sedan for jag ju till IKSU och nu efter träningen har jag ätit kvällsmat och har andra maskinen tvätt i.
En ganska produktiv måndag. Känns skönt att fått gjort en del saker så här tidigt på veckan, speciellt eftersom jag ändå inte velat vara ute idag - riktigt novemberväder. Det är typ dagens ämne, så fort man har gått förbi folk har dom diskuterat vädret :P

Nu blir det en slapp kväll. Imorgon blir väl ungefär som idag skulle jag gissa.

Dagens tre bästa: jag har varit produktiv, jag har gjort saker som får mig att må bra, jag har tänkt glada tankar hela dagen trots att vädret suger :P

Dagens träning

Idag blev det tre träningspass efter varandra (men det var för att det var två korta pass följt av ett yogapass, så inte tre hårda pass)
Började med ett 40-minuters pass afropowerdance som var so-so, gillar inte riktigt den instruktören, hon låter så falsk när hon "peppar".. well blev varm och mjuk i kroppen.

Sedan följde ett ordentligt corepass med en instruktör jag gillar. Hennes corepass är alltid hårdare och jobbigare än de ordinarie passen - me like! Så magen/ryggen fick sig en omgång :) Fick även härligt besök av Agnes!

Sedan följde 50 minuter av yoga + 10 min avslappning. Länge sen jag körde yoga och det tar oftast lite tid att komma in i det. Men det var skönt. Däremot glömde jag ju min fina yogamatta..  :(

Söndag

Vilken slapp dag detta har varit. Men det har nog varit välbehövligt. Och mysigt också!
Sov ända till 09.40 (typ nytt rekord, haha) och sen blev det frukost, film, slappning innan pizza vid halv fyra.
"Pluggat" i 30 minuter, varit på Maxi (alltid bra handla där!) sen har jag ätit,glass, kladdkaka och chips. Yes - min mage gör Ont nu.. menmen, haha!
Har sett V.D med Sofia. Och nu tänkte jag typ gå och lägga mig!

Denna veckan har varit jättebra! Umgåtts med människor som jag mår bra av att umgås med, fått kramats, jag har fått dansa en massa, spela både bowling och biljard, vinna i TP, ätit god mat, sovit mindre än vanligt, haft lite mer att göra, pratat med härliga människor.

Jag hoppas kommande vecka blir minst lika bra :D (syster och Tore kommer till helgen och vi ska se New Moon - veckan har potential :)

Bowling och TP

Igår så spelades det bowling på bowlingcentrum här i Ume. Vi hade bokat två banor och blev tre på varje. Vi spelade mellan 8-9 och då precis när vi började så satte nattbowlingen igång, dvs discomusik och blinkande lampor :)
Det var jättekul och tiden gick asfort! Däremot spelade jag SÅ dåligt :P haha!

Efter bowlingen for vi allihopa och fikade hemma hos tre av dom (kollektiv) och spelade TP, som efter 2,5 h hade ett lag som vinnare (mitt lag, hihi!)

  

Should you have straight hair or curly hair?



You Should Have Curly Hair

You are cheerful, outgoing, and downright bouncy. People find you to be very personable and real.
You are confident in your own skin, and you don't feel like you have to fake anything.

You are very independent and unique. You wouldn't like to look like every other person on the street.
People find that you're honest, and it's easy to trust you. Others expect you to be honest in all facets of your life.


Två timmars dans - lycklig

Nu har jag ätit lunch efter två timmars dans. Och jag är så glad, så lycklig. Att dans kan väcka så mycket känslor som annan träning inte lyckas med.. Fortfarande finns det ingen träningsform som lyckats fylla hålet efter dansen. Jag saknar den fortfarande efter fem år. Och speciellt mycket har jag saknat den denna terminen då min danspartner faktiskt bara bor 5 minuter från mig..

Iallafall -dagen. Började med en timme Shake it! Och det är precis var det låter, ett pass med mycket bootey och glädje. Vi drog tom över lite för att vi bara ville köra "en gång till" hela tiden :) Det var SÅ bra stämning, folk tjoade och verkligen RÖJDE! Ah askul!

Det andra passet hölls av en danslärare (det var alltså inte ett aerobic dance-pass) och i början tänkte jag "vad är detta?" men det tog sig, som det tog sig! Det var utmanande, lätt den svåraste koreografin jag blivit utsatt för sen jag slutade dansa (man är ju lite ringrostig när det gäller vissa rörelser som förut var enkla). Men jag klarade det mot slutet, sista kvarten så var det som att polletten trillade ner och jag kunde köra på. Kände verkligen skillnad i kroppen. Det var inte lika jobbigt för flåset men för kroppen. Den typen av dans kräver mycket mer kroppskontroll än vanlig aerobic.



Nu har jag ont nästan överallt, har blåsor på fötterna, blåmärken från fötterna upp till rumpan, träningsvärk sen igår och en trötthet sen dagens pass - det är bara att älska (inte gilla - älska) läget! Så KUL jag haft denna aerobic dance-weekend!! Jag nästan bubblar av lycka :)

Nu blir det dusch och slappning hemma innan kvällens aktivitet - bowling :D

Fortsättning på danshelgen

Nu har jag  laddat med en redig frukost, äggmackor, mjölk och proviva-blåbär. Det bär av till IKSU om 15 minuter, då blir det först Shake it och sedan FAME.

  
Dagens dansoutfit :)

Idol och choklad

Igårkväll så blev det Idol och choklad (ingefära och citron - bästa chokladen eveer!) med Hanna och hennes syster frida och hennes vän Ellen. Rätt att Eddie åkte ut, hejar ju såklart fortfarande på Erik, Calle och Reza (ja, Calle har passerat Reza- men hon har en gudomlig röst)
Blev kvar till halv ett i Fridas korridor (trots att ohn och Ellen satt i hennes rum och pluggade) jag och Hanna satt och bearbetade många ämnen innan vi blev trötta och begav oss till våra respektive korridorer :)

Somnade inte förrän ett tror jag, och vaknar såklart 8 (utan väckare - yes..) Hade ju gärna sovit till nio iallafall. (folk klagar att dom är så trötta på morgonen. Jag blir liiite frustrerad att jag inte kan sova längre.. Nu har jag ändå börjat kunna hålla mig uppe till efter 12, men likförbannat vaknar jag före skam :P

PoleDance :)

MJ var riktigt kul, mycket av hans moves och svettig blev jag!

Men vad som överraskade var PoleDance, instruktörerna var riktigt peppande och det var jättekul. Kommer garanterat ha träningsvärk i svanken pga mycket rumpmoves ;P


Hade man bara dansat som dom... (vill inte ens tänka på hur jag själv såg ut) Men man ska väl bjuda på sig själv ;) Jäkla mycket folk som stod och såg på, både tjejer och killar, haha!

Aerobic dance weekend börjar nu!

Idag, eller i helgen rättare sagt, är det Aerobic Dance Weekend på IKSU. Och jag har tänkt gå på 4 pass totalt, två idag och två imorgon. Helgen inleds med ett danspass som kallas Tribute to Michael Jackson vilket kan blir Hur bra som helst, eller hur dåligt som helst. Jag förväntar mig (ganska mycket) ett pass där endast hans låtar spelas och att vi ska få röra oss lite M J-aktigt :)
Som sagt, kan bli en succe!

Efter det passet blir det ett pass PoleDance, dock inte så häftigt som jag först trodde, men förhoppningsvis blir det kul ändå (låga förväntningar). Vi ska då dansa med en pole (a.k.a BodyPump-stång) så vi får se hur det blir!

 
Kvällens träningsoutfit, byxor från craft och linne som är säkert 3 år gammal. Får nu gå från partylinne till träningslinne :)

Gult är inte riktigt min färg, men lite kul att ha :)

Tavelsjöägg

Jag äter massor med ägg, jag gillar ägg, väldigt mycket :) Men i veckan har jag köpt ägg från Tavelsjö (var nå rabatt på konsum) och för det första var dom små. För det andra är dom hopplösa att skala!!! halva ägget sitter kvar i skalet, jag förstår inte vad som är fel. Jag har efter ett antal ägg blivit ganska bra på att skala ägg, går på några sekunder. Men nu får jag kämpa som en tok för att ens få ha kvar nåt av ägget. Suck. Never again säger jag (även om hönsen säkert mår superbra i Tavelsjö så värper dom fan dåliga ägg)


Buzz

Igår efter jag hade sett B L Så gick jag över till min korrekompis Sofia som hade en kompis från S-vall hos sig. Hon frågade om jag ville vara med och spela Buzz. Och eftersom jag aldrig testat det så sa jag såklart Ja! Det var riktigt roligt, vissa saker var inte så kul medans andra var Sjukt roliga! (jag var kung på pajkastning ;P )

Vi spelade både på svenska och på engelska och efter en spelomgång så kom Joy och var med också. (jag vann iallafall första omgången!) Vi spelade i säkert 1,5 timme. Mycket kul, och sofia har en massa andra kul spel G H World Tour, mera singstar och Buzz :) Askul!


Skola och Biggest Loser

Idag har jag varit på skolan mellan 10-15, haft en föreläsning, lunchat och sedan suttit och sammanställt en enkätundersökning, gjort en PP och sammanställt resultat. Så jag var lite trött i mössan när jag kom hem, har gjort en kycklingpaj och nu ska jag ser senaste Biggest Loser, wohoo! (då blir man dock tokpeppad på träning och jag hade tänkt vila idag för att tagga upp för Aerobic Dance weekend).
Därmot skulle det vara asmysigt med en promenad ikväll..

Blir nog tidig kväll ikväll för att vara pigg och kroj imorgon och till helgen :)

Turism och naturresurser

Nu kan jag lägga ytterligare en kurs till handlingarna :) Fick tillbaka hemtentan på senaste kursen och ett VG blev det - yes! Så himla skönt.
Det var faktiskt värsta bra postdagen, tenta, nyaste Buffe (med 25kr bonuscheck) och mina 100 gratiskort jag beställt :D

Spinning x 2

Igår var jag på spinning för en av de bättre instruktörerna, Elin P. Hon bjöd på ett riktigt bra och jobbigt pass, svetten sprutade och jag tog i för kung och fosterland! Mycket stående (me like) och även lite snabba raksträckor (don't like för att jag aldrig får upp tempot ordentligt) Skönt att få svettas ordentligt.

Kom nyss från ett spinningpass med Annica och Jossan. Det var också bra, inte lika bra som Elins, lite mycket vila tyckte jag (är ju trots allt bara 55 minuter, man behöver inte 3 vilor då..) Så jag körde lite alternativt under vilolåtarna. Svettig blev jag, skönt ändå!

Ska nog köra lite mer spinning nästa vecka tror jag, har som saknat det, känns som jag hattar runt lite för mycket, och när jag pluggar så mycket är spinning ett av de bästa passen man kan köra, intensivt och  effektivt och kul :)

Standup @ krogenkrogen

Krogen
Igår blev det hastigt och lustigt bestämt att vi skulle ses för lite tisdags-standup på krogenkrogen. En tjej från min klass och hennes kille skulle dit för att fira 1 år tillsammans och undrade om några andra ville hänga på. Så jag och Milla begav oss dit vid nio och tog en lounge-soffgrupp. Efter ett litet tag kom även Annica och Wez. Två av tre komiker var faktiskt roliga så vi satt och skrattade. En av dom var pinsam och ingen skrattade (värsta scenariot på komediklubbar..) så jag gick iväg under hans akt för jag klarade inte av att sitta där :P
Men sista killen var också bra!

Sedan fick vi en liten överraskning. En annan klasskompis som varit hemma kom helt plötsligt förbi efter att han sett min status på facebook. Så det var ju trevligt. Jag kilade hem vid halv elva pga huvudvärk, vet inte hur länge de andra stannade :P (dom är ledig imorgon till skillnad från mig så..)

Biggest loser s08e08

JAA ja jajaaaa! Äntligen!! Det har gått 6 dagar sen senaste avsnittet släpptes och IDAG kommer jag åt det! Lycka, nu kan jag njuta i 80 minuter :D


200%

Idag kickade det igår, blir studier på 200% fram till mitten av januari. Dvs resterande av denna termin. Jag är laddad och har såklart bestämt mig för att det kommer gå jättebra! Att det kommer blir mycket att göra är jag medveten om, men klara det - det ska jag! Läser en kurs som heter Historia, kultur och turism och en kurs som heter Kultugeografiska metoder.

Har varit på skolan mellan 9-15 idag, och funderar på att fara dit och läsa lite (har inte kurslitteraturen) så att man är med redan från början. Jag är ju sån, kan inte ha saker släpande efter. Ska inte träna idag nämligen, vilar så jag kan köra stenhårt på NIKE Dynamic Training imorgon :)

Sen blir det nog en lite tidigare kväll, är riktigt trött pga lite för lite sömn och mycket information. Men nu är det bara köra på, in i kaklet.

Palt, palt mera palt gör mig stark

Idag har jag gjort palt, denna Piteås nationalrätt.

Ne.se : palt, deg- eller potatisbullar som kokats i vatten eller fläskspad, ofta med tillsats av blod i degen, vanliga i Norrland. (dock inget blod i mina paltar)
 

 

 


Serveras med smör, hemmagjord lingosylt, lite uppstekt bacon som blev över och mjölk :)

UPDATE : Det blev Kalasgott :D



Grattis pappa

Idag är det ju fars dag, och jag kan inte vara i pite och krama min pappa. Har dock pratat med honom på telefon och så får han en virtuell KRAM nu :)


Nu ska jag kila iväg till IKSU för ett axelpass, och kanske lite rygg eller mage också :)

Konstig bakishet..

Av någon outgrundlig anledning så känner jag mig bakis idag, trots att jag sovit 9-10 h och INTE druckit en droppe alkohol sedan förra lördagen. Jag har mått mer illa nu på morgonen än jag gjort de senaste festerna (jag blir inte bakis..).
Kan ha något med sömnbrist att göra, kan ha något med matintaget igår att göra (dvs frukost 10 och middag 17. punkt. Och ja, jo choklad på kvällen) Fick i mig Lindorbollarna iallafall, eller långt ifrån alla, men 6 st... eller egentligen 7, men det är en historia för sig som jag inte bjuder på :P haha!

Såg Schindlers List, fast somnade ifrån den - jäkla skit. Sjukt bra film! Somnade före elva, vaknade ett. Kunde inte somna om förrän två. (har med den där historian att göra, och sms..)


Nu har jag iallafall ätit frulle, sitter och slappar (eftersom jag mår lite illa :( ) vill se Biggest Loser, men nyaste avsnittet finns ingenstans att finna.. ska nog iväg på IKSU lite senare, gymma lite.

Urvdriden disktrasa

Så här 10 minuter efter jag landat, sänkt 4 (!!) glas vatten så känner jag mig totalt orkeslös, jag orkar inte ens öppna en Lindorboll. Helt knäckt. Vad hände?

Lördagslöpning

Det blev löpning, ner till stan och tillbaka, kändes lätt och uppfriskande. 6K på typ 33 minuter, helt okej med tanke på att jag inte sprungit nåt ute på väldigt länge :)
Nu ska jag avnjuta precis inhandlade Lindor-bollar (mörka) och kanske se en film.
trevlig lördagkväll!


Lördagskvällen

Idag har varit en riiktigt slapp dag, spenderat hela dagen inomhus, och inte gjort många knop. Men det var en härlig dag. Sett film och bara tagit det piano.
Nu har jag ätit middag (bara frukost annars idag) och piggheten börjar komma tillbaka. Har typ inga planer för kvällen, i princip alla jag umgås med har åkt hem, så det blir en lördagkväll i mitt eget sällskap.

Men planen är att träna lite (för att minska risken för vuxen-damp efter den lugna dagen). Först tänkte jag fara på IKSU, men ser att dom stänger 19 på lördagar.. Så jag tänkte ta mig en löptur ner till stan (det är en upplyst och vältrafikerad sträcka så jag behöver inte oroa mig för farliga gubbar :P) och sen köra lite core eller så här hemma. Ingen press på tempo, utan bara njuta och springa lite. Svårt veta hur jag ska klä mig bara, lite snö som ligger på marken.. får se hur jag lyckas :)

Sen blir det kanske lite film och eventuellt godis :)

Zero is not a size

Hitta ett blogginlägg via Sara på Träningsglädje som Gröna Anna hade skrivit. Läs och begrunda..
Size zero keeps getting smaller


1995 vs 2009
 


Dagens outfit

Kände mig lite extra vardagsfin idag, så jag bjuder på en dagens outfit

Linne
från JC, kofta från Gina Tricot, jeans från min fina vän Malin (ingen aning var hon köpt dem, är Lee-jeans iallafall) och skor från Scorett. (dom syns lite mera på undre bilden..)

BILJETTER

Jag har 5 biljetter till New Moon den 21/11, wohooo! :D



Biljetterna :)

Punch out med Anna

Nu har jag precis kommit hem från IKSU och Punch Out (box) med Anna. Camillas pass är grymma alltså. Mycket jobbigare än passet i måndags med Agnes. But I like it. Är lite trött i musklerna och har lite ont i underarmar och händer (mycket bättre känsla när man slår utan handskar ibland :P )
Sedan fick stackars Anna stå ut med mig som luktade som ett helt vitlöksvärk. Jag kände också hur dåligt jag luktade.. ah well så blir det när man käkar tzatziki med mycket vitlök i flera dagar, haha!

Sprang lite innan passet också, kom från stan till IKSU så tidigt att jag tänkte utnyttja tiden. Blev 5 min löpning/jogging, 5 min gång i jättehög lutning x 2.

Nu ska jag vila och kolla om jag kan streama senaste avsnittet av Biggest Loser (hoppas verkligen det, har abstinens nu! hehe..)

(Förtydligande till förra inlägget med mina ögon, jag hade inte "tagit nåt" som en av kommentatorerna antydde, gissar att det blev så för jag satt vid dator/tv och inte hade nån blixt) Så då vet ni :)


Scary eyes

Vad hände med mina ögon?



Middag

Nu sitter jag här jättemätt efter min middag, ugnsbakade grönsaker och tzatziki från igår tillsammans med en halv grillad kyckling -MY GOD vad det sitter gött i kistan, och nu är jag tokladdad för boxningen ikväll.


Men innan IKSU får ett besök så ska jag cykla ner på stan och köpa biljetter till New Moon till mig och dom 4 jag ska se filmen med, ska nog även svänga förbi Lagerhaus och köpa lite ljus och sen cykla till IKSU och boxas. Blir en trevlig kväll :)

Trerätters

Ikväll har jag bjudit min vän Frida på trerättersmiddag. Förrätten blev potatissoppa med bacon, varmrätten blev fläskkotletter med ugnsbakade grönsaker och hemmagjord tzatziki och efterrätten blev färska frukter och bär med nötter och turkisk yoghurt. Mycket mycket gott!
Så här så efterrätten ut

Inspiration


Jag har bara sett en Rocky-film, men jag känner att jag måste se Fler :) Den här scenen är så jäkla grym!

Nikekonventet 2010

Åh, nu har en del av de bloggar som jag läser börjat publicera inlägg om nästa års Nikekonvent, jag vill Vill VILL dit, oh yes! Men jag kan inte, har varken råd (kostar nästan 2000spänn - man får dock ett par skor i priset) eller kommer befinna mig i Sverige, gråt. Hade varit SÅ kul.
Har suttit och plågat mig och gjort mitt schema som jag skulle ha haft om jag for dit.

Lördagen
9-10 Powerstrip (dans)
10,30-11,30 Thaiboxning (kampsport)
11,40-12,40 BOSU all sport circuit (balansboll/styrka)
14,30-15,30 Kettlebell Frontier (styrka)
15,40-16,40 GUARDA Matwork (core, fusion, yoga)

och på söndagen
9-10 Happy feet (dance aerobic)
10,20-11,20 Balansboll/-Atletisk (balans,styrka)
12-13 Get ready to rumble (kampsport)
13,20-14,20 Freak Funki'n out (funk)
16-17 Acro Play Yoga (yoga)

De flesta passen jag vill gå på är sånna pass som IKSU inte har. (dom har mycket - men inte allt)
Åh, det skulle vara en SÅ grym helg...

New Moon

Sitter nu och stirrar på en jäkla hemsida som inte låter mig komma in, sf.se fixa problemet! (Antar att de inte väntade denna anstormningen ;) Så länge vi får biljetter premiärhelgen är jag nöjd! (Syster kommer ju ner då!)
Haha, vilket jäkla fenomen dessa filmer/böcker har blivit. Twilight - New Moon, oh :) Om jag ska vara lite "nördig" så måste jag säga att jag är Team Jacob a t m. Haha!

UPDATE: Det gällde bara previewen alltså där man kunde boka Twilight + New Moon på torsdagen den 19/11 på kvällen, dvs inte den jag vill se (endast New Moon - somnar bara om filmen är för sent)

River flows in you

Min vän Cicci tipsade mig om en fantastisk låt (och sedan artist som jag hittade bakom låten:) som heter River flows in you och är framförd av Yiruma. Lyssna på Spotify. otroligt härlig låt.

(En annan låt som jag tycker om SÅ mycket just nu är Muse - Supermassive black hole. Vill ha som ringsignal men hittar inte min sladd till mobilen...)

Potatissoppa

Nu sitter jag här, alldeles jättemätt efter en middag på min goda potatissoppa med stekt bacon. Jätteenkel och god soppa. Steker en lök, hackar en antal potatisar (jag hackade kanske 500g) i tärningar, slänger ner dom tillsammans med löken, fräser allt några minuter, sätter sedan i 2 buljongtärningar och 8 dl vatten. Låter hela härligheten koka i ungefär en kvart (tills potatisen är klar)
Mixar sen soppan och tillsätter Creme fraiche vitt vin-senap-scharlottenlök, rör om. Stek bacon och klipp i bitar över soppan. uff, som sagt. Supermätt. Länge sen jag var tokmätt faktiskt. Jag tror min kropp gillar att jag inte äter så mycket "rena" kolhydrater (typ ris, pasta, potatis). Blir mycket mer behagligt mätt då.

Jaja, ska börja tagga upp för NIKE Dynamic Training klockan 18 :) Hoppas det blir härligt!


Punch out, kvällmys och kursutvärdering

Punch out:en gick jättebra. Var skoj att fara dit med Agnes. Ochd et var såklart bra träning, inte bara puls och styrka utan även balans! Svettig och dan blev jag och efter träningen så blev jag hembjuden till Agnes på kvällsfika. Och inte vilket kvällsfika som helst, utan fruktsallad med turkisk yoghurt (jag skulle kunna leva på sån yoghurt ;)
Satt där och surrade och så fick jag låna en bok som Agnes benämnde "tror det är den bästa boken jag läst" - vilket är mycket spännande för kvinnan läser böcker!! Så nu har jag läst första kapitlet och det ska bli spännande att fortsätta. Shantaram heter den och är en biografi av Gregory Davies Roberts.

Ska nog lägga mig och läsa nu. För ingen skola förrän på torsdag när nästa kurs börjar.
(vi hade muntlig kursutvärdering idag, våran lärare verkade ta allt vi sa väldigt personligt, när det enda vi sa var att vi ville ha MER. Mer utmaningar, mer seminarium, mer PM, högre krav helt enkelt, vi vill ju att våran utbildning ska vara så bra som möjligt! Förhoppningsvis får nästaårseleverna lite MER helt enkelt, med tanke på att jag pluggat typ på 30% denna terminen so far så tror jag inte att MER kommer innebära några större kraftansträngningar :P )

(kan man på blogg.se inte välja flera kategorier??)

Uppladdning

Nu har jag tagit en tvåtimmars powernap och börjar känna mig lite levande igen :) Har även hunnit med att äta middag. Gjorde ett recept från senaste Buffe, lite stark korv, lök ihopblandat med krossade tomater och vita bönor i tomatsås tillsammans med tacokrydda. Serverat i tortillabröd. Enkelt, snabbt och gott!

Nu laddar jag upp för ett boxpass med Agnes om mindre än en timme. Ska bli skönt att få svettas lite och slåss. Synd jag inte har några aggressioner som jag måste bli av med, annars är boxpassen pefekta av den anledningen :)

Måndagströtthet

Igår var en riktigt slapp och skön dag, såg tre (!) filmer, tog en långpromenad, tryckte en pizza och pratade en massa. Inte bakis överhuvudtaget, ingen huvudvärk, nothing. Och vad möts jag av idag istället när jag vaknar? Jo en "öronbedövande" trötthet. Känns som jag inte sovit på flera dagar. Jag är verkligen känslig för sömnrubbningar. Eller är det här egentligen bara åldertecken? Att man är trött två dagar efter en fest? Tur iallafall att jag inte är som en del andra, som är bakis två dagar efter en fest.

Ska ta en powernap nu, har varit på skolan några timmar. Sedan lägga in lite mera bilder i min presentation till imorgon. Lunch och ikväll ska jag och Agnes slåss :)

Halloween 2009

Susanna Kallur var gårdagens outfit

Jag hoppade lite häck :)

Det var många som hade bra utklädnader :)
Milla var söt kisse. Stina och Fredrik var Musse och Mimmi
  
Milla, Maria, Stina och jag. Robin, Fredrik och David hade mycket smink
 
Emma, Anna och Tenneh var tjusiga
  
Emma och Jossan, Johannes och jag
 
Och BÄSTA outfiten bjöd Micke på :D


UPDATE: Jag har kollat igenom bilderna från gårdagen, jag fotades med /fotade katter, kängrur, pacmans, änglar, djälvar, poliser, disneyfigurer, cowboys, dockor, filmfigurer, döda, zombies, vampyrer, kycklingar, apor, clowner och en binda (?!)

RSS 2.0