Nyårsafton

Ja, då var jag hemkommen från Teneriffa.
Det har varit en semester i lugnets tecken. Vi har bara gått och kollat på saker, badat, solat (lite) tränat litegrann och ätit god god mat. Det har varit en vecka där batterierna har fått chansen att laddas.
Vilket känns bra så här lagomt till det nya året som jag ser fram emot (med lite blandade känslor i vissa avseenden)

2008 har varit ett (på det stora hela) fantastiskt år! Jag har flyttat från min hemstad för att plugga, lärt mig ett tredje språk (som är rätt rostigt nu, men jag KUNDE iallafall) jag har tågluffat en månad i Europa, varit en weekend i Dublin samt en solsemestervecka på Teneriffa (vem är det som sa att man inte har råd att resa som student ;P haha!)
Jag blev sambo, fick en fantastisk klass och en utbildning som känns jättebra (än iallafall) Jag har tränat som aldrig förr, och samtidigt hållig mig frisk så här andra hälften av året!

Jag har hittat ett lugn i mig som jag inte haft tidigare, känner att det hjälper mig i svåra situationer där jag förr bara skulle ha ramlat ner i ett mörkt hål. (nu kikar jag bara ner i det, typ)
Sedan har det även hänt saker som jag inte velat, som har fått mig att må dåligt och vara ledsen, men jag kan inte påverka det utan jag får bara göra mitt bästa för att ta mig starkare ur situationen. Jag väljer att inte se dom sakerna när jag ser tillbaka på det här året som varit omvälvande, spännande, roligt och utvecklande!

Nu satsar jag på 2009! Jag ska göra allt för att välja saker som gör så jag mår bra, som skänker mig glädje och välmående. JAG ska vara i fokus (det är lätt ibland att låta andra ta ens fokus).

Jag är inte den som egentligen gillar nyårslöften. Jag slutade bita på naglarna igår, så löftet får väl bli att fortsätta hålla upp med det, hehe.
Annars; välmående och glädje i fokus.

Jullov/kullov?

Nu har jag jullov, det känns skönt, fast konstigt. Kommer inte träffa klasskompisarna som jag träffar nästan varje dag på 2,5 veckor typ. Oj, är det bara så kort tid vi har lov? Det kommer gå fort.
Kom hem i eftermiddags och har spenderat kvällen hemma hos päronen. Är väldigt trött för tillfället, blir nog tidig kväll. Jobb hela dagen imorgon och fem dagar framåt. Ser inte fram emot det så mycket men väl pengarna det ger mig i januari. I need them!

Vi åt frukost tillsammans på skolan idag jag och några från klassen. Mycket mysigt och trevligt att bara sitta ner på fiket och äta tillsammans och veta att jullovet var en gästföreläsning bort. Planer smiddes för vårterminen också, skidhelg någonstans utanför Ume (där emma vunnit boende och liftkort för en hög människor), VårRus-planer, squashträning, bio etc. Blir nice.

Annars kommer det förmodligen vara rätt tyst kring mig här, känner ingen motivation att skriva just för tillfället (även om det kan ändras - beror nog mycket på hur lugnt det är på jobbet..) och vill ta vara på tiden hemma och ladda batterier så gott jag bara kan inför det nya året.

Sine metu

Julspinning

Imorse var jag på julspinning med Maria, det var riktigt skojigt att spinna till den typen av musik. Instruktören hade även 4 julklappar som hon lottade ut, tyvärr vann varken jag eller Maria. Men vi fick ju ut det vi tänkte iallafall.
Efter spinningen så åkte jag och björnen ner på stan, där han först bjöd på lunch innan vi gick runt på stan för att köpa julklappar (eller han handlade och jag hjälpte till med tips) Sedan for han iväg på rep och jag handlade det vi saknade till sushin ikväll.
Annars har jag tagit det väldigt lugnt, jag är trött i kroppen efter en riktigt härlig träningsvecka. Taggar upp för en härlig sushimiddag med pojkvännen. Sedan ska jag svänga förbi en kompis som har korridorsfest och om det inte blir för sent ska nog jag och pojkvännen se nån film eller så.


Julfest med klassen

Igår hade vi knytjulkalas med klassen som jag småstyrt upp. Var lite orolig att vi inte skulle ha tillräckligt med mat, men fasen vad mycket käk det blev över alltså! No need to worry så att säga.
Vi hade även julklappsbyte och såg Idolfinalen (Jippi Kevin vann!) samtidigt som det var fest och kalas på samma gång då Emma i klassen (som vi var hos) både fyllde år och hade klarat uppkörningen! Dubbeljippi!
Vi enades om att det måste upprepas (fast kanske inte med julbord då utan något annat tema)


Kvinnorna i köket har fullt upp!


Vi njuter av maten

   
En del av mina klasskompisar på julfesten!





Bowling

Jag är med i våran institutions sportutskott, och vi tänkte försöka fixa något att göra denna terminen, så för att göra något som är kul, och inte så dyrt (december är en jävuls-månad!) så bestämde vi oss för att boka ett antal banor på Bowlingcentrum, sagt och gjort, och så satte vi upp lite lappar vid vår institution + att vi informerade klasserna.
Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, alltså hur många som skulle komma en torsdag mellan 16 och 17. Vi blev iallafall 16 stycken  (4 banor á 4 personer) så det var jättetrevligt! (och sen skadade det ju inte att jag gjorde min bästa serie någonsin (148 poäng på en serie med 4 strikes)

Det var jättetrevligt att göra något utanför skolan som inte innebar fest eller Idol eller slöhäng bara. Måste göras om
- kanske med discobowling :)

Punch Out

Idag har jag varit på Punch out med en klasskompis. Under själva passet var det sådär lagomt, dog inte varken muskulärt eller kondismässigt. Men NU, en dryg timme efter är det tungt i framförallt högerarmen, jag orkade knappt röra runt i bröddegen jag höll på med och nu när jag tvättade mig så hängde inte armen med, haha.Länge sen det hände dock! Det var skojigt, blir nog fler gånger!
Kände mig pigg och glad efter en vilodag igår, imorgon laddar jag för mer gläjdande träning!

Exkursion till S-vall

Igår var jag på "klassresa" (som det blev kallat) till Sundsvall. Bussen avgick från skolan klockan 06,00.
Jag var dock pigg och glad, hade varit vaken sen 04,20 då jag vaknade av ett försenat mms. (även björnen vaknade och han skulle inte upp förrän halv åtta!)
Vi såg "Finding Neverland" och sedan somnade de flesta. Vi hade en massa möten/föreläsningar bokade under dagen, det var skoj att göra nåt annat.
Till lunch gick alla utom jag och 3 till på McD (jag vägrade) Så vi gick till turistbyrån och frågade efter nån restaurang med lunchservering och ficks om förslag Olivers, och det var god mat, husmanskost. Jag åt Fläslägg med rotmos, och till det hade dom en stor salladsbuffe, så det var nice.
Sundsvall är en mysig stad, husen är jättefina jämfört med här i Ume.

Sen åkte vi ut till Birsta och hade sista föreläsningen där innan vi hade 1,5 h ledig tid att spendera vart vi ville (IKEA) jag fick köpt min sista del till pojkvännens julklapp men på IKEA spenderade jag inte en endaste krona!!

18,00 skulle bussen avgå (och inte en minut senare!) hade våran lärare sagt, gissa vem som kom för sent?!
Iallafall vi satte igång en film och kollade på den, kunde dock inte somna på hemvägen.
Vi fick äveng issa hur mycket varje person gjort av med i snitt. 1100-nåt. Vi hade totalt handlat för över 33 000. Men då var det en hög lärare och andra människor från institutionen, vi studenter snittade betydligt lägre :P

Kom hem strax efter nio,  mycket skönt. Somnade vid halv elva eller så, och vaknade när pojkvännen gick upp strax efter åtta imorse. Så nu är jag pigg och glad och vet inte riktigt vad jag ska göra, tanken var att gå på stan, men fick precis sms av pojkvännen där han meddelande att dom hade labb nu på eftermiddagen, så det blir nog inte, trist.

Jaja, inget plugg ska jag gölra idag iallafall, bara ta det lugnt, bowla och träna typ.

Body Combat

Det märks att jag testat många nya träningsformer sen jag blev medlem på IKSU, min gamla favorit BodyCombat kommer nämligen inte alls upp till den nivå jag tycker den hade tidigare, både i rolighet och jobbighet. Det är lite oinspirerande och inte lika jobbigt som tidigare (jag försöker verkligen ta i så mycket jag kan - jag är Inte den som slappar mig genom ett pass) Men det fyllde sin funktion iallafall, fick träna liksom.

Idag har vi gräddat plättar, och av någon anledning valde jag den mindre stekpannan så jag fick steka dubbelt så många plättar, bad min pojkvän slå mig i huvudet om jag kommer med det förslaget nästa gång vi gör plättar. (jag har som en förkärlek för små saker av någon anledning :P )


Nya övningar

Igår så hade jag en bokad tid med instruktör på gymmet, vilket jag sett fram emot - alltid kul lära sig nåt nytt!
Åkte med pojkvännen till IKSU (han hade tillfälligt bil) så innan intruktörstimmen så bestämde jag mig för att vara med på början av Fystränings-passet. Så jag hann vara med på uppvärmningen + styrkestationerna, skönt.
Sedan sprang jag iväg till gymmet och träffade min instruktör (Rookie:) 
Han fråga lite om mina mål, men mina mål är ju bara att må bra, ha kul och få en stark och uthållig kropp,
och min "main reason" till varför jag ville ha en instruktionstimme var för att få lite nya övningar och så.

Sagt och gjort så gick vi upp på övervåningen där den funktionella träningen finns (jag vill lära mig en massa övningar på boll) så jag fick en massa övningar, + en massa extraövningar eller vad man ska kalla det, dom flesta övningarna hade flera svårighetsgrader, så en övning kunde vara tre typ.
Efter 45 minuter var vi klara så då gick jag ut i gymmet igen och testade fem av dom, har träningsvärk idag :D

Sedan begav jag mig hem och chillade mest bara.

 

Endurance 70

Efter allt julbakande (dock inte allt för mycket julsmakande) så kände jag att det skulle vara skönt att ta en sväng till IKSU och spinna lite.
Sagt och gjort, kollade upp utbudet för kvällen och insåg att det endast fanns ett pass som passade tidsmässigt. (vi blev klar med knäcken typ 25 minuter innan passet började)
Så det blev ett endurance 70 pass, vilket innebar spinning med pulsen på ca 70% och under en viss tid 80-85% av max. Man fick harva lite mer så att säga, ingen mjölksyra eller känsla av att man tog slut, utan jobbigt behagligt!
En skön avslutning på en dag som jag är väldigt nöjd med, myst med pojkvännen, ätit god pizza (jag åt upp en hel vuxenpizza!) och bakat en massa.
Nu väntar en härlig dusch och lite gott kvällsfika.

Ska även kika vad tv bjuder på ikväll.

En bild på mig och pojkvänne (björnen) från gårdagens inflyttningsfest.

Rustningen

Jag måste ju bara bifoga en bild på killen som jag och maria tog kort med på julmarknaden.
Vi ser väldigt glada ut :)

Julbak

Idag var det (äntligen) dags för årets julbak.
(jag hade nog sett fram emot det en aningens mer än pojkvännen)
Vi satte igång med att bygga ihop pepparkakshuset och dekorera det.

Jag tog dom första kletiga stegen till att dekorera (av någon anledning var det bara jag som blev kladdig)
Pojkvännen fortsatte sedan, och vi hade en massa färger :P
              

Slutresultatet!

Tjusigt va?!


Efter den uppvärmningen var det dags att baka mer, det blev en variant av Leilas Rocky Road samt ett recept jag hittat i en Hennes-tidning, Apelsintryffelrutor.

(Rocky Road till höger och Tryfflarna till vänster, dom ser typ likadana ut, men jag tror stengårt på tryfflarna!)
Sedan gjorde vi även en sats traditionell knäck (fast dom tog jag inga kort på)

Såklart blev det en del disk också...


Nu är iallafall (nästan) allt bortdiskat (tack vare pojkvännen) och undanstoppat i frysen!

Efter 4 timmar var vi rätt le

Lördagsträning och julmarknad

Idag fick jag träna själv (händer inte så ofta). Startade dagen med ett corepass samt ett cykel 40 pass. Inga hallelujah-pass, mer pass i mängden, men det var skönt att svettas lite.
Efter träningen skyndade jag mig hem, duschade, kramades lite, och åt lunch innan Annika kom och hämta mig (och Maria) för att åka på julmarknad. Den var mycket större än vi trott, och det blev lite torkat renkött inhandlat (dock inte av mig, för jag hade missat det där med kontanter ;P) men jag fick mig några smakprover + lite kort.

Jag försöker ha med mig kameran när vi gör olika sakerför att visa att vi gör grejer och inte bara festar (för det är ju då man har kameran med sig) Iallafall så hade dom ett medeltidsstånd (haha) där det var utklätt folk, så vi tänkte att vi tar kort med nån av dom (såg en kille i rustning och det såg ju häftigt ut så honom ville vi ha med) vi står iallafall och ser lite osäkra ut, så en kille (inte rustningen) kommer och frågar om vi vill ta kort? "ja" säger jag då.. fast med han (pekar på rustningen) så alla börjar skratta för att jag dissade honom, och han ropar (skrattande) till killen i rustning "Adam det är dig dom vill ha" men kortet fick vi iallafall. Jag fick nästan lite dåligt samvete :P

Ikväll ska vi på två kompisars julkonsert i kyrkan (dom sjunger i nationskören) så det ska bli mysigt, och direkt efter det ska jag till pojkvännens storasysters inflyttningsfest.
(första festen efter vita månaden) så det blir skojigt. Eventuellt att det blir utgång också.



Ett hån..

.. skulle man nästan kunna kalla våran "tenta".

Vi har suttit i pluggrupper och hjälpts åt och läst och pratat etc. inför tentan.
Tentan ska vara värd 33% av kursen, så man förväntar sig lite utmaning.

idag klockan 15 började tentan, kommer in några minuter i,
går ut 10 över. (då bör det nämnas att 10 ur min klass redan gått)
tentavakten kommenterade rent när jag lämnade in min tenta
"men dom har ju planerat att ni ska behöva 4 timmar på er, hur kan en tenta vara upplagd så att alla går efter en kvart?!"
Mitt svar på det "ja, det här var bara löjligt"

utanför tentasalen står resten av klassen, alla kommenterar hur trist det var och att det var ett hån mot tiden man lagt ner på att plugga till tentan, och HUR den kan vara en tredjedel av kursen??
Det jag oroar mig för nu är att nästa tenta blir jättestor..
Okej, man kanske ska vara glad att det gick så bra för alla, men lite utmaning kan vi väl ändå få?
Vi går på universitetet inte grunskolan (för övrigt har jag aldrig haft sånna lätta frågor
(i förhållande till ålder och kurs) som nu)
Boooring.

verkar iallafall bli tentahäng ikväll, jag mår dock lite tjyvens så jag får se vad jag hittar på (har faktiskt en klasskompis som är magsjuk, så jag hoppas det inte är det)
Mammas + klasskompisars kommentar på ovanstående var "men nog vet du ju hur du är, du är bara hypokondriker/sympatisjuk"

Haha!

Cykel 70

..igår var det dags för en liten utmaning.

På lördag har dom en spinning-utmaning på IKSU,
det är 3 timmars spinning "around the world"
Jag har varit väldigt sugen att testa den,
MEN (som Tony Irwing skulle ha sagt)
det är nog ingen bra ide att gå från 55minuters spinning till 180..
Så jag ser till att göra det stegvis, steg ett cykel 70.

Och det var det jag  gjorde igår tillsammans med en klasskompis.
Det var jobbigt, men inte dödsjobbigt, bara under dom två sista låtarna benen inte orkade,
och det var egentligen för att hon sa att vi skulle
"ha så tungt som vi bara kunde" och sen dubbla tempot = omöjligt med mitt motstånd.
Frågade dock henne hur man ska göra, så hon sa att hon egentligen säger lägg på så mycket ni kan för att folk bara lägger på lite, så egentligen ska vi hitta nåt mellanläge. Bra! Då vet jag det.

(trött i benen idag)


Fysträning

Idag stod det fysträning på schemat, och hade 3 klasskompisar till sällskap (eller en har hoppat av, men ändå)
En annan dag och därmed en annan instruktör - inte riktigt lika jobbigt, nu orkade jag faktiskt göra som hon sa, men den andra så fuskar jag en hel del för att orka. Så i slutändan blir det nog ungefär samma sak :P
Skönt att känna sig trött och duktig iallafall!

Annars har dagen bestått av tentaplugg och utskottsmöte,
det har väl gått sådär, vi är lite för slappa när det gäller pluggandet.
denna termin är inte så ansträngande, men vi fick klart för oss att nästa termin inte kommer vara en dans på rosor.
men det kommer ordna sig med pluggrupper och så!
We will make it så att säga.

Jag har även fått konstig smak på mat sedan förra veckan när jag hade ont i magen,
nu är det bara soppor som gäller nästa - och bröd. Ge mig massa bröd känns det som.
Konstigt, björnen har fått ont i magen nu också, virus?

Annars så fungerar inte trådlösa nätverket.. sitter i sovrummet med nätverkskabeln i istället för i tvrummet framför tv:n
- känns konstigt. Här vill jag ju inte sitta.
Snart är det Desperata husfruar, och det kan jag ju inte missa, haha!

tjing.

Julkalendern..

Jag vet inte jag, årets julkalender var inte sådär julig som åtminstone jag förväntar mig.
Men jag ska ge den några mer chanser.
Och nej, jag har inte klivit upp vid sju imorse,
all heder tidd svt play!! Det är verkligen fantastiskt smart och bra!

Brukar även se Toppform på svt play, jag gillar att inte behöva passa tider,
jag ser när jag har tid.
Ikväll blir en vilodag med själslig laddning med mandarin, te och lite måleri.

I veckan ser jag fram emot mycket träning, tentaplugg (som nu inte känns lika betungande)
och mys med vänner och björnen.

Det är bara 22 dagar tills vi far till Teneriffa, jippi!!

RSS 2.0