Det nya året

F.ö. börjar mitt nya år imorgon! (jag bestämde det när det blev så här som det blev i mitt liv, att januari inte räknas till det nya året, 1a februari är starten!) Eller hur Hanna?!


Så... gott nytt år då :P haha!


Nyinflyttad

Såådärja, efter två dagars flyttande/städande/handlande är jag nu inflyttad och i den närmaste klar med möblering och tillpiffning! Det blev mysigt, kommer jag garanterat trivas! Så mamma och pappa har farit härifrån (säkert hunnit hem nu också) efter två fartfyllda dagar! Även om det har gått relativt lindrigt!

Korren är mysig, helt annan känsla motför förra korridoren, det är rent och bara mysigare! Rummet blev annorlunda, har ju ingen säng utan en soffa med säng på hjul under!

Ikväll blir det filmkväll med några vänner, massa godis och onyttigheter! Imorgon är jag laddad för träning efter några dagars "vilande" (flyttning kanske inte är helvila, men iallafall inte träning) så det ska bli skoj! 
Eventuellt lite plugg också, nån timme eller så. Ananrs ska jag mysa hemma och bo in mig lite!

Alldeles nyss beställde jag även framkallningar för 2008. Så till veckan ska jag ner på lagerhaus och köpa lite lådor att ha som "fotolådor" istället för fotoalbum.

Nä, nu ska jag snart kila till ÅC och handla lite snarra!

 

Full rulle

Denna veckan är fullsmockad med aktiviteter. Igår var jag tex på skolan från 10 til halv åtta på kvällen, lagomt mör i huvudet var jag när jag kom hem. Sedan packade jag två kartonger så det börjar hända nåt.

Idag hade vi lektion 8,15-10, sedan satt jag och läste 1,5h innan jag begav mig hemåt. Nu har jag ätit lunch och tagit det lugnt. Klockan 15 börjar nästa lektion - ska skriva PM som ska in på fredag! Så där lär vi bli sittande till sex-halv sju innan jag ska iväg till IKSU och Punch out med Anna! Sedan när jag kommer hem och har duschat och så är klockan 21, dvs inget som händer efter det.

Imorgon är det PMskrivande och lektion samt mer PMskrivande. Vid 18 ska jag spinna och gå på core, sedan vet jag inte vad som händer på kvällen.

Torsdag - först lektion sedan PMskrivande på eftermiddagen till 15 då ska vi spela Beachvolley och jag har tänkt springa efter det. Beroende på hur PM.et går blir det mer jobb med det på kvällen eller inläsning av kurslitteratur.

Fredag har vi lektion (och ev PMjobb - men jag hopaps verkligen det är klart då!) för vid tvåtiden kommer nämligen mamma och pappa för att hjälpa mig att flytta. Så då vet jag verkligen vad jag har att göra.

Lördag är det städning av denna lägenhten och försöka få iordning studentrummet!

Söndag - kanske pluggstund för att gå igenom föreläsningsmaterial annars löpning och gymmande.

Det kanske inte låter som så mycket, men det är rätt fullt upp iallafall, och det jobbiga är inte alltid vad man gör utan vad som måste göras, som med flytten som hänger lite över mig. Skolan kommer ju i första hand så det är jag inte orolg över - hur mycket jag än pluggar så blir det inte 8h per dag, en bra dag sitter man kanske 6-7h.

Men jag hoppas detta blir en bra vecka! Jag jobbar för att det ska bli det iallafall :)

Impossible
is nothing

Falsk lasagne

Igår gjorde jag falsk lasagne (egentligen köttfärssås och pasta i lasagneform med lite ost på :P) och det blev SEX portioner - jag kommer äta det till på tisdag middag, haha!
Men det är bra, då behöver jag inte handla mycket mat - kommer storhandla när mamma och pappa kommer ner i helgen så det är lika bra att ha lite hemma så slipper man flytta så mycket.

Igår åt jag annars sushi och sen på kvällen såg jag film med 4 klasskompisar! Mysigt!

Idag har jag varit på IKSU och gymmat samt på skolan och pluggat en par timmar. Efter det hjälpte jag Maria att slinga håret! Förhoppningsvis blev det bra (lämnade henne när håret fortfarande var blött)
Annars är jag väldigt sugen på att göra nån lite mer drastisk förändring med mitt hår när jag klipper mig på en par veckor. Det ska bli nytt och fräscht hade jag tänkt nu med mitt "nya liv".
Annars nu efter middagen (massooor med mat) så ska jag på promenad med Hanna och sen ska jag nog se Seabiscuit. En trevlig söndag helg enkelt!

Nationskören

Idag har jag testat något jag aldrig provat på tidigare. Jag har sjungit i Nationskören! Det var annorlunda än vad jag hade tänkt mig - men på ett bra sätt. Jag har alltid trott att alt-stämman har varit tråkig, men det är den inte alls! Och nu kanske jag kan lära mig lite saker och få lite kontroll över rösten :P Det kanske till och med kan låta bra, hehe!

Annars har nya kursen börjat idag - känns mycket bättre denna gången. Nu har jag ju massa kul folk runt omkring mig och jag är mer inställd på vad den här kursen handlar om. Det kommer inte handla uppenbart om turism utan vårat jobb blir att se kopplingen mellan det vi lär oss och turism! Precis som det är i det "verkliga" livet. Turism finns i det mesta i samhället och nu ska vi få lära oss mer om samhället, typ. Blir spännande.

Annars har jag en vecka av relativt mycket skola och träning att se fram emot - och såklart en massa häng med mina fina klassisar :) Inflyttningsfest /Let's Dance på fredag, wii!

Annars tror jag det mesta är inom kontroll. Min mage är lite grinig - men jag försöker att inte låta den påverka mitt humör som är under omständigheterna ganska bra! :)

Pulsspinning

Hette passet jag var på imorse på StepIn, inte för att det "ger" så mycket när man inte har pulsklocka.
Men jobbigt och svettigt var det, så det var ju härligt!

Sedan var jag och gjorde av med lite (nödvändiga) pengar inför flytten. Köpte täcke, duschdraperi, tvål, tandkräm, tandborste, kollegieblock, toaborste, hudkräm, handkräm, tamponger, tuggummi, bomullsrondeller och säkert något mer, och allt detta för ca 450sek. Så det känns bra, det enda som behöver inhandlas nu är gardiner. Men det gör jag inte förrän jag har flyttat in i rummet så jag ser vad jag vill ha!

Sedan svängde jag förbi brorsan och brorsönerna! Slappade där i 2 timmar nästan och tog det lugnt.
Har dock ont i huvudet nu - inte speciellt kul. Och har ändå typ 3 timmar kvar på jobbet. Men en tvårättersmiddag väntar mig när jag kommer hem, smaskigt!

Imorgon åker jag hem till Ume, blir skönt det med. Även om det är mycket meck som väntar närmaste veckorna så känns det som jag har relativt bra koll på vad som sker.
Det viktiga är att jag ser till att sova, träna och äta bra (har den senaste veckan inte haft speciellt mycket matlust, men tvingar mig att äta ändå såklart eftersom jag tränar rätt mycket)

Tjing!

Vårruset!

Eller nästan iallafall. Idag for jag på IKSU med tanken att försöka springa en halvtimme och på den tiden springa vårruset (dvs 5km) jag missade målet med 10sekunder.. menjag får väl se det som ett godkänt försök!!

Det var sjukt häftigt att känna att jag faktiskt inte andas speciellt tungt och att kroppen håller för löpning, men jag tar babysteps, ett pass löpning till i veckan och då bara en kvart med högre tempo!

Imorgon vankas jobb och Let's Dance med familjen och säkert en del popcorn :)
Ska bli skönt att tjäna lite cash - I need it very much!


Punch out

Igår var jag och en klasskompis (Anna) på boxpass på IKSU.
Vi var inställda på ett hårt pass, och jag lyckades uppenbarligen ta ut mig själv väldigt bra!
Det var mer än en gång under passet som det flimrade framför ögonen. Tur att passet är uppbyggt så att man får "vila" hälften av passet så jag hann ta igen mig!
det tog nästan dubbelt så lång tid att ta mig hem från IKSU, men har knappt nån träningsvärk idag ändå. Trött i vissa muskler - ja, men inte så som jag trodde det skulle vara.

Idag blev det spinning och core - mycket härligt!
Kände under den stående cyklingen att benen var lite trötta, men efter några minuter så kändes det som att det bara var att köra!
Coren kändes också bra, det är ett skönt pass, känns som nyttigt!

En tenta to go..

.. sen har jag gjort min första termin på turismprogrammet! Wiho!
Hade redovisning idag, och det gick väl ok. Godkänt får jag iallafall.

Annars har jag varit ner på stan och fyndat kläder. Jag köpte ett jättefint Nike-linne för 79kr och ett par tränings/mys-byxor för 99kr. Linner var i XL och byxorna i 164 (dvs båda på barnavdelningen :P haha! )
Fasen så nice att handla så billigt. Det roligaste var att byxorna fanns även på vuxenavdelningen för 249kr, hehe.

Annars har vi lagat godaste lasagnen ever! Massor mätt är jag.


Nu blir det att ta det lugnt, nu väntar hårdpluggande i två dagar innan tentan på torsdag. Sedan hem till pite på eftermiddagen. På fredag är det nämligen jobb som väntar (och uppenbarligen sushi enligt lilasyster) resten av helgen är obestämd. Kanske hinna träffa nån kompis hemifrån, träna lite och kolla vad mamma och pappa ska ha med sig när det kommer för att hjälpa mig att flytta.


Nu ska jag vila (har ont i huvudet)


sine metu - impossible is nothing


Lördagens träning

I lördags var jag som jag skrev och tränade, första blev det 40min spinning - jättekul och lagomt jobbigt
(inget maxpass utan ett skönt pass bara)
Efter passet kände jag mig pigg så jag beslutade mig för att springa 10minuter på löpbandet. Planen var ett långsamt pass i bekvämlighetstempo (som har varit 8-8,5km/h). Men det var för långsamt, så jag sprang på 9km/h och det var väldigt behagligt. Efter 10 minuter stretchade jag lite och kände att "äh, 10 minuter till klarar jag av" så jag hoppade på igen och sprang i 9,2km/h efter fem minuter kom en klasskompis och tog löpbandet brevid mig, och vi pratade på - och det gick jättebra! Var inte speciellt anfådd alls! Löpningen kändes bra, flåset kändes bra och kroppen kändes bra!

Eftersom hon skulle springa lite längre så tänkte jag efter dom andra 10 minuterna att "äh, kroppen känns ju bra, jag springer 10 minuter till" sagt och gjort, hoppar på och springer 9,5km/h och kan fortfarande prata med relativ lätthet och steget känns bra. Efter 30 minuters löpning och ca 4,5km känner jag mig väldigt nöjd och glad. Går och stretchar och allt känns bara underbart!

(näsan lite runners high)

Efter några timmar börjar jag känna av lite överansträngning eller liknande i hamstringsfästet i höger knä/lår, sätter på lite liniment och bestämmer mig för att låta benen vila från löpning och spinning i några dagar.

Idag känns benen jättebra, säkert mycket tack vare promenaden hem från bion igår.
Idag blir det bara gymträning och imorgon vila innan nästa veckas första träningspass tar vid!


Härlig helg

Den här helgen har varit härlig. I fredags blev det Let's Dance med en hög klasskompisar, mycket underhållande och vissa dansare var förvånansvärt bra. Heja Morgan!

I lördags for jag till IKSU och tränade. På eftermiddagen såg jag och sambon The Duchess och slöade, på kvällen var det bio som gällde.
Australia!
Tyvärr var jag nog minst imponerad av oss som var där. Och jag kan som inte sätta fingret på vad som var fel..
Efter bion var det 40 minuter tills bussen hem skulle gå, och med tanke på vädret (-2 grader klockan 00.00) så bestämde vi oss för att gå hem! Mycket härligt!!

Idag har so far varit slapp, har lite ärenden att göra, lite plugg och lite träning att bocka av, så en riktig söndag!

Det händer mycket här för mig

Det är mycket nu när skolan kickat igång igen. Inte nödvändigtvis bara skola, men alla klasskompisarna har ju kommit tillbaka så man måste "catch up" lite. Har inte varit själv en kväll hittills tror jag :)
Ikväll bli det te.x. Let's Dance och imorgon Bio (Australia!!)

Annars har jag följt en kompis till sjukhuset för undersökningar idag, hon ville inte vara själv och jag var ledig så självklart följde jag med som stöd.
Det har varit rätt mycket träning (nice)
och igår hade vi filmkväll och kikade på Vicky Cristina Barcelona, som vi alla tyckte var en annorlunda och speciell film (jag gillade den) - man fick värsta längtan att åka till Barcelona och sitta på något cafe och dricka vin (eller sangria) och känna varma vindar blåsa...

Annars så har jag precis fått veta att jag fick rummet jag tackat ja till, så det var ju skönt. Nu är det bara några veckor kvar innan flytten sker och jag kommer bo granne med Hanna!
Blandade känslor såklart, men i slutändan blir det bra!

Jag är så himla glad för mina vänner (både dom nya i klassen och mina oldies) det gör allting så mycket lättare att veta att man har fina vänner som verkligen bryr sig om en och hoppas att allt ska bli bra! Det är precis sånt som jag behöver :)

har härlig träningsvärk i benen idag, körde ett benpass eftersom jag visste att idag skulle vara en vilodag! Man måste piska dom små ibland! I helgen blir det nog spinning - måste rasta mina nya skor lite mer, förmodligen lite löpning också - nu börjar satsningen (Vårruset - Here I come!)
 (och ja, jag vet 5km är inte speciellt långt, men för mig som inte sprungit nämnvärt på 2 år pga höftproblem är det ett hinder som ska besegras)

Dagens guldstjäror.
Följde med min kompis på sjukan(och det var ju absolut ingen uppoffring - men väl rätt snällt!)
Pluggat (mer än jag tänkt)
Fixat referenser till sommarjobbsansökan (samt gjort klart den - den gick genom godkännandet av kära mor!)

Tillbaka

Nu har jag kommit tillbaka från besöket hemma. Det känns skönt, men lite jobbigt. Det är mycket som förändras inom en snar framtid, förändringar jag inte valt men måste göra det bästa möjliga av.
Jag hoppas att det här året kommer bli bra, jag kommer iallafall göra mitt bästa för att det ska bli det!

Jag hittade lite siffror på förra årets träning, totalt 270 h träning och drygt 90 mil lagda bakom mig och nästan 450 pass genomförda. (och då tränade jag ändå inte 3 månader) Jag hoppas att jag kan toppa det i år och få vara frisk (viktigast)

Igår hade jag en shoppingdag (den som säger att man inte kan känna lycka genom att
shoppa vet inte vad den pratar om :P )
Kortet fick gå varmt, MEN det kändes inte som jag slösade eller så, för det var saker som jag verkligen velat köpa och planerat att köpa för just dom här pengarna.
Det blev ett par spinningskor (mina första!!) som skall testas om en dryg halvtimme!
Ett par löpartights, första gången jag köpt SÅ tighta träningsbyxor.
Proteinpulver till min morgongröt.
Ögonbrynspenna (dom stumparna jag hade sen tidigare börjar bli s

RSS 2.0