Kvällens middag

Lax i lime- och kokossås
4 persCa 500 g laxfilé skurna i 4 portionsbitarLime- och kokossås:
400 ml kokosmjölk
skal från 1 lime
saft från 1-2 lime
1-2 röd chili
1 msk fishsauce
2 msk färsk riven ingefäraTill stekning: 2 msk matoljaGör så här:
1. Mixa ingredienserna till såsen i en matberedare eller mixer.
2. Hetta upp lite matolja i en stekpanna och stek laxfilébitarna på båda sidorna så att de får färg.
3. Smörj en ugnsfast form med lite matolja och lägg i laxbitarna och häll över såsen.
4. Sätt ugnen på 200 grader och sätt in formen med lax och sås. Koka fisken ca 15 min.Servera med gurka- och koriandersallad och jasminris.

Tokgott! Åt det med haicot verts, ris och tomat. M-mm!


Kommentarer
Postat av: milla

Vad Gott de låter:)

2009-12-03 @ 23:05:08
URL: http://milllaangel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0