Kvällens middag
Lax i lime- och kokossås
4 persCa 500 g laxfilé skurna i 4 portionsbitarLime- och kokossås:
400 ml kokosmjölk
skal från 1 lime
saft från 1-2 lime
1-2 röd chili
1 msk fishsauce
2 msk färsk riven ingefäraTill stekning: 2 msk matoljaGör så här:
1. Mixa ingredienserna till såsen i en matberedare eller mixer.
2. Hetta upp lite matolja i en stekpanna och stek laxfilébitarna på båda sidorna så att de får färg.
3. Smörj en ugnsfast form med lite matolja och lägg i laxbitarna och häll över såsen.
4. Sätt ugnen på 200 grader och sätt in formen med lax och sås. Koka fisken ca 15 min.Servera med gurka- och koriandersallad och jasminris.
Tokgott! Åt det med haicot verts, ris och tomat. M-mm!
Kommentarer
Postat av: milla
Vad Gott de låter:)
Trackback